Nekategorizirano

V Slovenski Bistrici policisti zasegli orožje

Policisti  Policijske postaje Slovenska Bistrica so v torek, 7. 4. 2020, na podlagi  odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 52-letnemu moškemu iz območja  UE  Slovenska Bistrica. Pri hišni preiskavi so našli in mu zasegli lovsko  puško  s  štirimi  pripadajočimi  naboji,  saj je to posedoval brez ustreznih dovoljenj. Kršitelju  bo  prekrškovni  organ  izdal  odločbo o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

So pa mariborski  policisti  so  med  operativnim  delom  in z zbiranjem obvestil prišli do informacije, da v zapuščeni hiši na obrobju mesta Maribor, štirje moški gojijo prepovedano drogo konopljo. Pri preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru so pridobili odredbo za  preiskavo  te  stanovanjske  hiše  in  jo  včeraj, 9. 4. 2020, skupaj z mariborskimi kriminalisti tudi opravili.

Med  preiskavo  so odkrili prostor, posebej prirejen za gojenje prepovedane droge  konoplje, v njem pa našli in vsem štirim osumljencem zasegli okoli 2,5  kg posušenih vršičkov prepovedane droge konoplje ter opremo za gojenje in pridelavo le-te.

Vsem  štirim  osumljenim  moškim, ki so stari znanci policije, so policisti odvzeli  prostost  in jih pridržali. Po zaključku kriminalistične preiskav bodo  zoper  vse  podali  kazensko  ovadbo  na  Okrožno državno tožilstvo v Mariboru,  zaradi  suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje
in  prometa  s  prepovedanimi  drogami,  nedovoljenimi  snovmi  v športu in predhodnimi  sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

Mogoče vam bo všeč