Nekategorizirano

VIDEO Marko Žerak TMI Košaki: Koronavirus kriv za 10 do 20% manjše povpraševanje po velikonočni šunki

Na veliko soboto je v cerkvah, ob kapelah ali križih in drugih božjih znamenjih blagoslov velikonočnih jedi. V košarah, ki jih večinoma verniki uporabljajo samo za ta namen, prinesejo k blagoslovu, hren, kruh, pirhe, šunko … Letos bodo zaradi epidemije koronavirusa duhovniki blagoslov opravili brez prisotnosti vernikov, s pomočjo sodobnih iunformacijskih sredstev bodo v živo prenašali jutrišnji blagoslov v slovenske domove.

Kar se šunke tiče, je priljubljena praznična mesnina, ki se še posebej za zajtrk prileže k izbranemu kruhu, sveže naribanemu hrenu, pirhom in velikonočni potici. Letos zasebni mesarji, tovarne mesnih izdelkov ugotavljajo, da je epidemija koronavirusa po svoje zaznamovala tudi naše nakupovalne navade. Da je povpraševanje po šunki in drugih mesnih dobrotah, ki jih po navadi užijemo na velikonočno nedeljo, manjše kot lani, tudi do 30% nam priznajo nekateri. V povprečju se odstotek giblje med 10 in 20.

Kako je s prodajo v Mesni industriji Košaki smo pobarali njenega prvega moža Marka Žeraka. Priznal je, da se tudi pri njih pozna manjše povpraševanje, ki pa ga v veliki meri pripisuje tudi dejstvu, da so zaprte kuhinje gostiln in restavracij, hotelov, ki so v njihovi prodajni strukturi predstavljale pomemben delež.

				Marko Žerak TMI Košaki

Marko Žerak TMI KošakiMarko Žerak TMI Košaki

VIDEO: Marko Žerak Mesna industrija Košaki

Mogoče vam bo všeč