Nekategorizirano

V prometni nesreči v Šentjurju umrl voznik osebnega vozila

Danes, okoli 12. 30 ure, se je v Šentjurju zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznik osebnega in voznik tovornega vozila.
Po prvih podatkih voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri centra Šentjurja in se vključeval na glavno cesto, ni ustavil pri znaku stop in je zavil v levo na glavno cesto, pri čemer je vanj trčil voznik tovornega vozila, ki je pravilno pripeljal iz smeri Šmarja pri Jelšah.
V trčenju se je  69-letni voznik osebnega vozila, doma z območja Policijske postaje Šentjur,  tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo
dvaindvajset ljudi, lani v enakem obdobju enajst. Ob takšnem skoraj stoodstotnem »prirastu«. Obmolkniti, je prva reakcija.

Kaj reči pri vsem tem? Letni čas poleg vseh dejavnikov, ki lahko vplivajo na lastnosti vožnje, kot so zbranost, osredotočenost na vožnjo so tudi vremenske razmere ki se naglo spreminjajo in nas zatečejo v ne najbolj optimalnem stanju za kvalitetno, učinkovito in odgovorno vožnjo do sebe in do vseh udeležencev v prometu.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč