Nekategorizirano

Udbomafijskemu omrežju v sodstvu in tožilstvu se je strgalo, v đihadu zoper Kanglerja in Državni svet tudi Štefanečeva KPK

Po pisanju spletnega portala Nova24tv.si je vladajočemu režimu in udbomafijskemu omrežju globoke države v sodstvu, tožilstvu in preiskovalnih organih parlamentarna preiskovalna komisija, ki jo vodi poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič in se ukvarja z zlorabami sodstva v primeru Franc Kangler,  že od same ustanovitve velik trn v peti. Kangler je v okviru svojega pričanja na seji 21. oktobra izpostavil, kako so bili proti njemu prirejeni dokazi, kako so lagali kriminalisti, prav tako pa, da je tajna priča organov govorila neresnice, znašali pa so se tudi nad njegovo hčerko. 

Kaže, da je Franc Kangler s svojim pričanjem, še prej pa zaradi “aktivne” vloge pri ustanovitvi Mahničeve preiskovalke v DZ dregnil v sršenje gnezdo, ko je državnim svetnikom postregel z obsežno dokumentacijo, v kateri je kar 24 dokazanih kršitev temeljnih človekovih pravic, ki so si jih v vseh postopkih zoper njega privoščili posamezniki v mariborski policiji, tožilstvu in sodiščih, zato so svetniki soglasno zahtevali od državnega zbora ustanovitev preiskovalke. Zato ne preseneča sodba ustavnega sodišča, s katero so skušali onemogočiti delovanje Mahničeve preiskovalke. Da bo komisija nadaljevala delo, je zatrdil predsednik preiskovalke Žan Mahnič, ker v ničemer ne krši sodbe US. Seveda je odločitev US sporna tudi po tem, ker se iz nje nista izločila predsednik US Rajko Knez in močno kompromitirani podpredsednik Matej Acetto. Opozoril je tudi na negativni odgovor Vrhovnega sodišča: “Od njih smo že dobili odgovor, da nam dokumentacije do končne odločitve ustavnega sodišča ne bodo posredovali. Pripravljen je bil že opomin za vrhovno sodišče, ki bi ga poslali prihodnji teden, preden bi šli zaseč njihovo gradivo po sodni poti. Tega sedaj ne bom naredil, ker bom upošteval sodbo ustavnega sodišča. Zaenkrat tudi nismo še vabili na zaslišanje nobenega posameznika zaradi njegove funkcije sodnika, tako da tudi tukaj ne vidim nič spornega. So pa na seznamu prič, ki smo jih zaenkrat potrdili za zaslišanja, samo posamezniki, ki pa niso sodniki.”

Ker je državni svetnik in nekdanji župan Maribora Franc Kangler na seji Mahničeve preiskovalne komisije državnega zbora  močno obremenil tudi dva uslužbenca Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), so se zdaj na KPK odločili, da se mu maščujejo in so zoper njega uvedli postopek zaradi domnevnega nasprotja interesov. Zaradi parlamentarne preiskave se je nad državni svet pod pritiski Draga Kosa spravil tudi OECD in GRECO Sveta Evrope, ki je v tem primeru uvedel kar urgentno ad hoc preiskavo. Tudi tu so vidni Kosovi prstni odtisi, saj je ta namreč v preteklosti predsedoval temu delovnemu telesu, pa tudi sicer je ta organizacija pravo leglo levičarjev.

							Zadnji se je začel “praskati” tam, kjer bi ga smelo najmanj srbeti, šef KPK Boris Štefanec. Kot rečeno, Kangler je na preiskovalki 21. oktobra obremenil dva uslužbenca Štefanečevega urada, kako so proti njemu prirejali dokaze, kako so lagali kriminalisti, prav tako pa, da je tajna priča organov govorila neresnice, znašali pa so se tudi nad njegovo hčerko. Na družbenem omrežju Twitter je Kangler objavil, kako je tudi močno obremenil zaposlena na Komisiji za preprečevanje korupcije v zvezi s podtikanji in prirejanjem dokazov in lažnim pričevanjem priče pod psevdonimom Vaza.

Sledilo je “maščevanje” Štefanečeve KPK. Že 24. oktobra so namreč proti Kanglerju uvedli postopek ugotavljanja dejanskega obstoja nasprotja interesov na podlagi 13. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Glede tega se je novinar Peter Jančič že uvodoma začudil, kakšno nasprotje interesov naj bi KPK sploh opazila pri Kanglerju v povezavi s preiskavo njegovega primera v državnem zboru, saj je njegov jasen interes preiskava, za kar bi lahko z vso pravico glasoval.

Vir: Nova24tv.si

Mogoče vam bo všeč