Nekategorizirano

V pomurskih domovih za starejše se razmere počasi umirjajo, tudi v domu na Kuzmi

Iz DSO Rakičan so danes sporočili, da se stanje v njihovi enoti Center za starejše Murska Sobota, počasi umirija. Vsi zaposleni so negativni in so se vrnili na delo, pri stanovalcih pa imajo še 4 pozitivne, od tega je 1 oseba v bolnišnici. Obdobje izolacije se pri stanovalcih izteka, dodatno bodo preventivno testirali še vse zaposlene, nato pa bodo vzpostavili t.i. belo cono v celotni enoti.

“Stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, je po prejetih novih rezultatih testiranj 39 okuženih stanovalcev, od teh so 4 osebe v bolnišnici in 9 okuženih zaposlenih. Delo v tej enoti poteka po predvidenem načrtu, prav tako pa nadomeščamo ves odsoten kader,” je povedal Zoran Hoblaj, direktor DSO Rakičan.

Tudi v matični enoti v Rakičanu, so potekala dodatna testiranja, tako, da je sedanje stanje v matični enoti v Rakičanu 15 okuženih stanovalcev, od teh je 1 oseba v bolnišnici. Okuženih je tudi 6 zaposlenih v matični enoti v Rakičanu, ter 3 zaposleni v službi PND,” sklene direktor rakičanskega doma starejših.

Z epidemijo covid-19 se soočajo tudi v zasebnem Domu starejših v Kuzmi na Goričkem. Trenutno naja bi imeli 12 okuženih oskrbovancev, prav tolikšno število je tudi med zaposlenimi. V domu so vzpostavili sivo in rdečo cono, zdrave oskrbovance pa so preselili v depandnsko varovanih stanovanj. Z okužbami na novi koronavirus se soočajo tudi v domu starejših v Betincih. Zanimivo pa je, da se je drugi val epidemije “izognil” ljutomerskemu domu starejših, ki je bil ob prvem valu epidemije med najbolj obremenjenimi v Sloveniji.

VIDEO: Zoran Hoblaj DSO Rakičan, Jožef Škalič, župan občine Kuzma

Mogoče vam bo všeč