Nekategorizirano

V plamenih plaža Zrće na otoku Pagu, na delu 57 gasilcev in kanader

Nocoj okoli 1. ure je v borovem gozdu na razvpiti plaži Zrće v Novalji na Pagu izbruhnil požar. Obiskovalce bližnje restavracije so evakuirali, gasilci pa se borijo z ognjenimi zublji, so danes zjutraj sporočili s paške policije. 

Požar še ni pod nadzorom, gasilcem pomaga Kanader in pričakujejo, da ga bodo lokalizirali do poldneva. Glavni gasilski poveljnik gasilske zveze liško-senjske  županije Hrvoje Ostović je dejal, da potrebujejo pomoč iz zraka zaradi burje, ki je pihala, in zaradi dejstva, da je gozd neurejen in težko prehoden.

“Požar smo ustavili. Na požarišču je  57 gasilcev s 15 vozili, vendar potrebujemo pomoč iz zraka, da ustvarimo dovolj širok pas, ki bo onemogočil širjenje požara. Verjamem, da bomo ogenj spravili pod nadzor do poldneva,” je še dejal Hrvoje Ostojić. Teren je namreč naložen z debelim slojem borovih iglic, ki bi ob močnejši burji vnovič razplamtel požar. Sicer pa so bili o požaru paški gasilci obveščeni šele nelkaj po 4. uri zjutraj.

Iz centra 192 v Gospiču so sporočili, da je policija že na kraju dogodka, s forenzično preiskavo o vzroku požara pa bodo pričeli, ko bodo ustvarjeni pogoji za to, torej ko bo požarna intervencija povsem končana. Na teren je  tudi glavni gasilski inšpektor.   

Mogoče vam bo všeč