Nekategorizirano

V ozadju morebitnih sprememb Dublinske uredbe

Predsednik madžarske vlade Viktor Orban je opozoril na seznam  226 od 751 poslancev Evropskega parlamenta, ki jih ameriški milijarder George Soros smatra za  “zaveznike,” kar pomeni tudi, da so njegpvi “plačanci,” in da bi ta dokument moral sprožiti alarm v celotni EU, in ne le za Madžarskem.

Ameriški portal DCLeaks  prinaša povezavo do seznama poslancev EU parlamenta, ki vsebuje celo 226 imen, med njimi tudi slovenski poslanci Tanja Fajon in Ivo Vajgl. Na seznamu je tudi nekdanji predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz, sedem podpredsednikov in več vodij odborov, koordinatorjev in visokih uradnikov, vpletenih v kampanjo za promocijo odprtih meja Open Society Foundations skupin, ki jo je financiral ameriški milijarder in borzni špekulant George Soros, ki jih financira., Razkriva DCLeaks.

Za madžarsko vlado so se trditve o vplivu Sorosa na migracijsko politiko EU, kar je nekoč zvenelo kot “teorija zarote”,  so bile potrdile z odkritjem dokumentov Open Society, v katerih so imenovani  “glavni akterji v evropskih institucijah«, na katere je lahko kot zanesljive zaveznike pri doseganju cilja računal Soroš.

Tiskovnega predstavnika madžarske vlade je seveda zanimalo, kako se je lahko Soros netransparentno in za zaprtimi vrati sestal s predsednikom Evropske komisije Jean-Claude Junckerjem. Po njegovem predlogi EU za prerazporeditev kvot migrantov v celotni EU sledijo Soroševim načrtom reševanja migrantske krize.

“Program ni le napisan, ampak tudi odkrit,” je dejal premier Viktor Orbán potem, ko je odbor Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) predlagal spremembe pravil o azilu znotraj EU, s katerimi bi  imigracije v sistem kvot uvedla kot trajno politiko bloka.

“V Evropi se bo v prihodnosti  vzpostavil stalni mehanizem za naselitev priseljencev brez zgornje meje številk,” je zapisano v dokumentu, ki ga na priporočilo Soroša  promovira Evropska komisija.

“Dejstvo, da nek ameriški milijarder in finančnik vztraja, da bi morala Evropska unija prejeli milijone migrantov iz Bližnjega vzhoda in Severne Afrike, jim zagotoviti letno pomoči v višini 15.000 evrov in jih preseliti v države članice, ki jih ne želijo, in če niso nujno dobrodošli,  je neverjetno “, je dejal Dr. minister Kovács.

Evropski poslanec Dr. Milan Zver je bil eden izmed pobudnikov iniciative, ki si je prizadevala za odpravo podelitve mandata Evropskemu parlamentu v medinstitucionalnih pogajanjih glede predlaganih sprememb Dublinske uredbe. Iniciativa, ki je imela številno podporo v Evropskem parlamentu med vsemi političnimi skupinami, opozarja na nekatere sporne določbe glede obveznega preseljevanja iskalcev azila in sankcioniranja držav članic, če ne sprejmejo prosilcev za azil.

Mogoče vam bo všeč