Nekategorizirano

V modrcu nosila počeno jajce, po 35 dneh se je izvalila račka

Betsy Ross, mama treh otrok iz Kalifornije, se je s svojimi tremi otroki igrala v bližnjem parku, ko so našli razbito jajce. Odnesli so ga domov, piše Metro.

Ker ni vedela, kaj naj stori z jajcem, za katererga so otroci prosili naj ga reši, je poklicala je lokalni center za zaščito divjih živali, kjer pa ji niso vedeli pomagati. Zato se je odločila, da vzame stvari v svoje roke.

Našla je način, kako zapreti razpoko na jajcu, nato pa je raziskovanje na internetu razkrilo, da bo potrebovala inkubator, da jajce ogreje. Toda takšne naprave si ni mogla privoščiti, zato se je odločila za kreativno.

Jajce je položila v košarico v nedrčeka ter ga nosila več kot mesec dni, dokler se ni izvalila račka.

Betsy je na Redditu delila fotografije različnih stopenj jajčeca.

“Shranila sem počeno jajce! 35 dni sem ga nosila v nedrčku. Ronček se je rodil prezgodaj, ker je bil še vedno pritrjen na rumenjak, zato sem vzela mokro brisačo in dvakrat na dan položila antibiotike na njegov trebuh. Bila sem presenečena, da ni umrl,” je zapisala. v objavi na Redditu.

“Poleti nisem delala. Zato je bil v modrcu, ne v inkubatorju. Takrat si ga nisem mogla privoščiti. Poleg tega sem malo večja, da je bilo jajcu udobno,” pravi.

Vprašanje, ki se zdaj verjetno poraja, je verjetno, kako je mogoče tako dolgo nositi jajce v nedrčku.

Betty ima pripravljen odgovor.

“Jajca so lahko včasih brez toplote nekaj minut ali celo ur. Kaj misliš, da mama počne račka, ko mora iti jesti? Inkubatorji imajo celo samodejni izklop, da simulirajo takšno situacijo,” je trdila in dodala, da je njen mož nosil jajce, medtem ko se je ona prhala pod tušem.

Ko je pod lučjo opazila plod v jajcu, se je odločila, da ga bo še naprej nosila in skrbela zanj vsak dan, dokler se ptica ne izvali.

Kmalu je prišel malček in sklenili so ga poklicati Thawne. Ko je odraščal, se je njegova družina poslovila od njega in mu dovolila živeti v lepem kraju, kjer je lahko užival svobodo.

Jajca so bolj odporna, kot se zdijo. Komentatorji Reddita so potrdili, da imajo podobne izkušnje.

“To me je spomnilo na pustolovščino moje mame s piščancem, ko je bila majhna. Ne spomnim se, v čem je bila težava, vendar mi je rekla, da ima piščanca, ki se je izvalil na podoben način, in je tudi rešilo razpokano jajce. Školjko je zlepila.” “, je zapisal bralec.

Mogoče vam bo všeč