Nekategorizirano

V Makedoniji makedonski socialisti Zorana Zaeva dosegli dno politične greznice – sledi mafijski poljub!

Nekaj mesecev nazaj  je bilo omenjeno, da je ameriška obveščevalna služba CIA pri podpori predsedniku SDSM Zoranu Zaevu storila veliko napako. Odložili so ga v politično greznico,  kmalu bo podvržen ustaljenemu postopku, da si sam po »svoje« zateguje zanko okoli vratu.

K tej vaji, treningu, mu je hvala bogu priskočil na pomoč , najmanj primeren »zaveznik,« ki sliši na ime COVID 19, ki je še potrdil da je dokončno po vseh merilih postaja politično truplo.  Okrepil je podobo Zaeva kot ničvrednega sebičneža v politiki, brezobzirnega  do lastnih ljudi v vseh okoliščinah in brez kakršnekoli legitimacije v svetu resnih in odgovornih  osebnosti, ki se pojavljajo na mednarodnem političnem parketu. Enostavno je zgrešil  stoletje ( vsaj za dve po moji oceni) in napačno ocenil svojo vlogo.

Kakšno vlogo si je pripisal?

Zadnjega primitivca, ki ga »premore« makedonska scena, pretresa nov oziroma škandal škandalov. Osrednji lik je seveda je ex premier Zoran Zaev, znani levičar, lopov, tat, izsiljevalcev, človek »nad-zemlja« in podzemlja, ki velja za dobrega prijatelja slovenske evropske poslanke Tanje Fajon, proslule socialistke »mednarodnega« slovesa, posebej  popularna na prostorih Balkana.

In kako opraviči to vlogo? Tako, da vse in vsakogar zasleduje, snema, pripravlja teren za velike ribe iz mednarodnega parketa, se jim podreja tako, da podredi oziroma izkoristi svoje lastne državljane za svojo «malo« politično dušo, da še to proda za mali denar.  Celotni njegov obstoj temelji na zadovoljevanja želja svetovnih »playerjev« kot je Soros, milijarder in bolan um z ambicijami podrediti svet tako, da se vtika vsepovsod, ko doseže cilj, pa taistega strežnika (beri politika neke male državice) pošlje na dolg dopust.

Že lep čas znano, vendar do sedaj še ne konkretno dokazano, je danes prišlo na dan v obliki posnetkov. Samo za osvežitev spomina. Leta 2015 je izbruhnila prisluškovalna afera v Makedoniji, v kateri je takratni vodja opozicije Zoran Zaev, sicer sam obremenjen z nezakonitimi početji, izsiljevanji, podtalnim delovanjem, spravil na takrat aktualnega predsednika makedonske vlade Nikole Gruevskega. Obtožil ga je, da prisluškuje 20 tisoč državljanom, zato zahteval odstop vlade ter razpis predčasnih volitev. Da je bil to konstrukt, pove prav današnja objava posnetkov. Za to resnico, ki se nahaja na posnetkih,  je bil celo urednik portala Infomax  obsojen na pogojni zapor. Trakove je prinesel žvižgač, zaenkrat samo štiri, kar pa ne pomeni, da je to vse.

Je imel v šahu  manjše kalibre od sebe, on je bil »največji«!

Na enem od posnetkov je sogovornik Zaeva sprašuje, zakaj je izročil  posnetke določenemu Zekirju Bečiriju-Čaušu, takratnemu županu Šuto Orizari-Šutka, primestne skopske in  največje romske občine v Evropi. Zaev pri tem izjavi, da ima dvojno korist, da diskreditira  Alija Ahmetija, vodjo stranke DUI, stranke Albancev, ki živijo v Makedoniji takrat še v koaliciji z VMRO-jem, ga stisne v kot, kar se je kasneje tudi zgodilo z Ahmetijevim vstopom v koalicijo ter Čauša, ki je in organiziral izdelavo lažnih dokumentov pretežno za albanske volivce in njihove stranke. Po mojem vedenju jih je naredil in tako “zagotovil” 50 tisoč fiktivnih volivcev, ki so prinesli tudi dobro izhodiščno pozicijo  za sestavo kasnejše vlade Zaeva. Z lažnimi dokumenti in izsiljevanjem s prisluhi, ki so jih naredili  najeti strokovnjaki, je dosegel svoje. Plačilo za vse je bilo opravljeno v gotovini.

Naprej gre sočasno za podrejenost vseh organizacij organizatorjev državljanskih protestov, ki so se dogajali v tem času, podprti s strani Sorosa ter njegove Open Society. Tako so bili »šarena,« mavrična, pisana ter ostala društva in nevladne organizacije, tudi študentski parlament, podrejeni Zaevu, ki celo na pravi na posnetku izjavi, da »vse kar je financirano od Sorosa, je moje«. Vse demonstracije, nemiri shodi so bili plačani od zunaj, vse poti pa peljejo do Open Society.

»Namen« je bil dosežen. Vlada je takratnega premiera Nikole Gruevskega, predsednika VMRO-DPMNE, je padla. Zaev je z lažnimi »bombami« zbomardiral  prihodnost te nesrečne južno balkanske države, ki se je v tem času spremenila v  državo,  ki je spremenila ime, pristala na revidiranje lastne zgodovine, gospodarstvo se je sesulo in še naprej  mu gre »dobro« pri sesuvanju in demoraliziranju in devastiranju vsega  kar še lahko stoji in  funkcionira.  To razkritje pomeni zastoj tudi na področjih, kjer bi lahko pričakovali vsaj simboličen premik.

Zaev je dal še zadnji usodni poljub Makedoniji. Na svojega čaka. Glede na razplet dogodkov, ga bo kmalu dočakal. In dokončno!

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč