Nekategorizirano

V Italiji vse večji strah pred koronavirusom. Mrtvih že 11 ljudi, okuženih je 325 ljudi

V Italiji so včeraj zaradi novega koronavirusa umrli še dodatno trije ljudje, število žrtev se je tako povečalo na enajst. Okuženih je 325 ljudi.

Novi koronavirus v Italiji se hitro širi proti jugu države – danes so primer okužbe potrdili v Palermu in Liguriji, dva v Firencah. Skupno so tako primere okužb v Italiji doslej potrdili v devetih od 20 dežel. V Firencah so okužbo potrdili pri 60-letnem podjetniku, ki se je vrnil iz Singapurja. V Palermu pa so potrdili okužbo pri turistki iz Lombardije. V Liguriji so v obmorskem mestu Alassio, ki je približno 100 kilometrov zahodno od Genove, okužbo potrdili pri 70-letnici. Ta je trenutno v izolaciji v bolnišnici, njeno zdravstveno stanje je dobro

Zemljevid širitve koronavirusa po Italiji: https://lab24.ilsole24ore.com/coronavirus/

Bolnišnica v Codognu je minuli teden javila prvo okužbo z novim koronavirusom. V bolnišnici so namreč obravnavali 38-letnika, ki pa je z virusom okužil tudi več drugih ljudi v bolnišnici. Več krajev v okolici je zaradi novega koronavirusa v karanteni.

Okužbo so potrdili tudi pri italijanskem turistu na španskem otoku Tenerife. Moški, na počitnicah skupaj s soprogo, naj bi bil zdravnik iz Lombardije, kjer so doslej potrdili največ okužb. Po zadnjih podatki so v hotelu za tisoč gostov, ki bivajo v istem hotelu kot Italijan, odredili karanteno

“Ne doživljamo katastrofe, temveč izredno stanje, katero lahko upravljamo. Smo na tem, da uvedemo primerne ukrepe za omejitev epidemije,” je dejal italijanski premier. Obljubil je tudi ukrepe za pomoč najbolj prizadetim gospodarskim sektorjem. Italijanski zdravstveni minister Robert Speranza pa je pozval Italijo, naj bo enotna. “To izredno stanje je izziv za vse. Država mora biti enotna,” je dejal.

Mogoče vam bo všeč