Nekategorizirano

Užitek se je spremenil v nočno moro: morski pes je napadel skupino mornarjev, branili so se s puškami

Skupina mornarjev ameriške obalne straže je komaj čakala prosto popoldne, da se osveži v Tihem oceanu, ne zavedajoč se, da se bo njihovo poletno uživanje spremenilo v nočno moro.

Ladijski fotograf je fotografiral vesele mornarje, kako skačejo z ladje in uživajo v morju, poletne radosti pa so se nenadoma prekinile, ko se je na radiu oglasilo opozorilo – bližal se je morski pes.

Plenilec, daljši od dveh metrov, je bil kmalu opažen in je v sekundi naredil paniko.

Za prevzem mornarjev je bila takoj aktivirana manjša ladja, kapitan ladje, ki naj bi bil velik ljubitelj živali, pa je izdal ukaz – ustreli!

Časnik, zadolžen za varnost posadke, Samuel Cintron, je takoj prejel ukaz in začel streljati na plenilca. Na srečo se je morski pes hitro obrnil in prestrašeni ljudje so si lahko oddahnili.

Pravijo, da je šlo za prizor kot iz hollywoodskega filma.

“Brez pretiravanja je bil daljši od dveh metrov. Plaval je proti skupini 30-40 ljudi, ki so se brezskrbno kopali. Naš “angel varuh” Samuel Crinton je takoj začel streljati na pošast. Del posadke se je vkrcal na manjši čoln, preostali pa so plavali na večjega. Na srečo se je morski pes obrnil in odšel. Vsi smo bili osredotočeni in na koncu je šlo vse dobro. Rešili smo celo napihljivega samoroga,” so zapisali na Facebooku.

Mogoče vam bo všeč