Nekategorizirano

Skrivnostno o bolezni opozicijskega politika Alekseja Navalnega

Kremelj je v sredo dejal, da upa, da bolezen opozicijskega politika Alekseja Navalnega ne bo škodovala ruskim odnosom z Zahodom in želi, da ugotovi, kako je zbolel kljub začetni zavrnitvi uvedbe preiskave incidenta.

Navalny je v medicinsko inducirani komi v berlinski bolnišnici, kamor so ga v soboto premestili z letalom, potem ko je med letom v Rusiji omedlel. Nemška klinika je dejala, da je prvotna medicinska preiskava pokazala zastrupitev, čeprav so ruski zdravniki, ki so zdravili Navalny v sibirski bolnišnici, nasprotovali takšni diagnozi.

Nemčija, ZDA in druge države so Rusijo pozvale, naj razišče okoliščine, ki so privedle do Navalnyjeve bolezni, toda tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je novinarjem dejal, da je bila do zdaj postavljena diagnoza nepopolna. 

– Ko gre za morebitno poslabšanje odnosov med Rusijo in Zahodom, nam seveda to ne bi bilo všeč, to je prvo. Drugič, za to ni razlogov – je dejal Peskov.

Izjavo je podal dan, potem ko je predsednik spodnjega doma ruskega parlamenta dejal, da bo ustanovljena komisija, ki bo preučila, ali so tuje sile vpletene v Navalnino bolezen, da bi povečale napetosti z Rusijo. 

Na vprašanje o predsednikovi teoriji o tujih silah je Peskov dejal, da če bo zastrupitev potrjena in je strupena snov zagotovo identificirana, potem ne bi bilo razloga, da bi razmislili, kdo ima od tega koristi.

– Nismo nič manj zainteresirani kot kdorkoli drug, da bi ugotovili, kaj je privedlo do njegovega padca v komo – dodal je Peskov, poročajo agencije.

 

Mogoče vam bo všeč