Nekategorizirano

Lukašenkov najmlajši sin “strah in trepet Belorusije”

Zgodba Nikolaja Lukašenka, najmlajšega sina beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka, je res neverjetna. Ko je bil star komaj pet let, se je začel srečevati z nekaterimi najpomembnejšimi svetovnimi voditelji in številnimi javnimi osebnostmi – od Putina, preko Obame, Huga Chaveza, papeža …

Ko mu je bilo sedem let, mu je takratni ruski predsednik Dmitrij Medvedev dal pištolo iz čistega zlata.

Blond najstnik Nikolaj, ki ga ljubkovalno imenujejo Kolya, je danes “strah in trepet Belorusije”, pišejo zahodni mediji.

Svojo mladost preživlja v najhujšem obdobju očetove vladavine, v katerem se Lukašenko sooča s krvavimi in silovitimi protesti zoper njegov režim.

Na sto tisoče protestnikov v Minsku, pa tudi v drugih beloruskih mestih, zahteva Lukašenkov odstop, vendar se zdi, da se 15-letni Nikolaj sploh ne zmeni za dogajanja. Še več, po poročanju “The Daily Beast” je bil mladi Kolya posnet, kako v helikopterju, oblečen v taktično uniformo beloruskih vojaških sil, kot jih imajo elitni komandosi, preletava razjarjeno množico demonstrantov. Na drugi sliki, ki so jo objavili tudi režimski mediji, je Nikolaja mogoče videti, kako z očetom sedi za mizo in z avtomatsko puško na rami.

				Dikator bi najraje videl, da bi ga Kolja nasledil na predsedniškem Dikator bi najraje videl, da bi ga Kolja nasledil na predsedniškem “prestolu”

Njegov močno oborožen sin je znak, da je ta mladenič pripravljen braniti svoje življenje, pa tudi režim, ki ga Aleksander Lukašenko s trdno roko obvladuje že 26 let.

V začetku tega meseca je predsednik Belorusije protestnikom dejal, da ga bodo morali ubiti, z onlasti pa ne bo sestopil. Pogled na njegovega oboroženega mladoletnega sina je mnoge prestrašil. Realni zaključek je, da tudi po Lukašenku obstaja Lukašenko, piše “Daily Beast”.

“Lukašenko je večkrat javno povedal, da bo vedno vrnil ogenj, tudi s svojim zadnjim nabojem,” je za “Daily Beast” dejal beloruski politik, ki je želel ostati anonimen.

O malem Kolyi se ne ve veliko. Do leta 2007 o njem ni bilo znano skoraj nič, identiteta njegove matere pa nikoli ni prišla v javnost. Širijo se govorice, da je Kolya otrok Lukašenka in njegove osebne terapevtke. Ko je dopolnil pet let, je postal nekakšna maskota diktature. Lukašenko je otroka oblekel v svečane uniforme in ga vodil po vojaških paradah. To je sprožilo javni upor, vendar se je Lukašenko ni uklonil.

				Lukašenko oče in sin z zakomcema Obama			Lukašenko oče in sin z zakomcema Obama

Diktator je Koljo vodil na najpomembnejša srečanja. Spoznal je Michelle in Baracka Obamo ter se rokoval z očetovimi političnimi zavezniki v Rusiji, Aziji in Latinski Ameriki.

Mogoče vam bo všeč