Nekategorizirano

Ustavni red obvarovan, Šiško prijet, jokajo pa Socialni demokrati, ker jim je šef Štajerske varde ukradel pozornost javnosti

Policisti so po več kot dveh tednih “policijskih aktivnosti” na Osankarici vendarle prijeli Andreja Šiška, ki je bil kot poveljnik Štajerske varde zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve obsojen na osem mesecev zapora. 

Sporočilo PU Maribor:

Spoštovani, 4. 1. 2020, ob 11. uri so policisti na prireditvenem prostoru, na Osankarici na Pohorju, prijeli Andreja Šiška. Prijetje je potekalo brez posebnosti. Policisti bodo imenovanega podlagi odredbe sodišča privedli na prestajanje kazni zapora.

Na policiji so sicer še v petek zatrjevali, da “izvajajo  aktivnosti za izsleditev iskane osebe v cilju izvršitve odredbe sodišča za privedbo. Do sedaj iskanega nismo izsledili.”

Preberi še: https://vfokusu.com/post/503573/dr-stane-granda-o-resnicnem-ozadju-obracunavanja-z-andrejem-siskom-in-stajersko-vardo

Glede na naravo spominske slovesnosti na Osankarici krepko preveč policistov, jim je Šiško napovedal prihod?

Policisti so ga prijeli šele, ko naj bi se skušal prebiti do predsednika Boruta Pahorja. Kot je povedala sopredsednica Zedinjene Slovenije Anica Bider se je Šiško želel predati prav na prireditvi. 

So se pa oglasili Socialni demokrati, ki se jezijo, ker jim je Šiško ukradel pozornost na njihovi partizanski maškaradi. Zapisali so: Zloraba slovesnosti v spomin borcem Pohorskega bataljona na Osankarici, ki si jo je privoščil obsojenec na begu skupaj s svojimi pajdaši v uniformah, je vredna vse obsodbe. Zahvaljujemo se policistom, ki so preprečili incident in zapornika pospremili na prestajanje kazni v zapor.

Le za kakšno zlorabo naj bi šlo? Je Širškova varda ukradla pozornost Židanovi ZZB vardi, ki se je odeta in oborožena z orožjem agresorske JLA repenčila na Osankarici!? A Židanova varda, v kateri kar mrgoli tudi nekdanjih sodelavcev Udbe, sicer pa jo sestavlja zdrav partijski kader reformiranih komunistov, ne predstavlja nevarnost za ustavno ureditev Slovenije. Šiškovi so imeli plastično orožje, Židanovi pa se repenčijo s pravim smrtonosnim orožjem!

Če bi se malo pošalili, bi lahko dejali: policisti so prijeli nacional socialističnega partizana Šiška. In to v gozdu, ki si ga od 1941. leta še vedno lastijo komunistični revolucionarji! 

Mogoče vam bo všeč