Nekategorizirano

Arsenovič z javnim denarjem MO Maribor polni žepe poslovnih prijateljev: primer odvetnika Gregorja Živka!

Danes je na svojem spletnem portalu pozareport.si Bojan Požar razgalil še eno packarijo, povezano z mariborskim županom Sašom Arsenovičem. Seveda mariborske volilne ovce pojma nimajo, kako se iz mestnega proračuna oplajajo računi Arsenovičevh poslovnih in drugih prijateljev še iz časov, ko sta z bratom prodala Nemcem firmo S.Oliver SLO, d. o. o..

Osrednji lik te hudo sporne zgodbe, ki je zrela vsaj za Štefanečevo KPK, je mariborski odvetnik Gregor Živko. Da je tovrstno poslovanje z javnim denarjem z županovim zasebnim odvetnikom, ki je z Arsenovičevo zmago na županskih volitvah postal tudi hišni odvetnik MO Maribor, hudo sporno, naj bi Arsenoviča opozarjali tudi njegovi uradniki, vendar se ta na vse to požvižga. Požvižga se tudi na pravila KPK, po katerih izdatno zlorablja uradni položaj župana.

Vrnimo se k odvetniku Gregorju Živku. Dobro desetletje je vpet v poslovne rabote Saše Arsenoviča, na plano pa ga je privlekel zapis pozareport.si z dne 6.3.2019, o bančnem računu v Švici, ki ga je Saša Arsenovič med svojo kandidaturo za mariborskega župana uspešno prikrival javnosti. Pa tudi sicer Arsenovič doslej ni povsem pojasnil švicarskih poslov iz svojega “prejšnjega življenja”, da o plačilu davkov Fursu niti ne govorimo. Gre za kupnino v višiniu 4 milijne evrov, ki jih je  Arsenovič prejel na svoj račun pri švicarski Schroder & co bank, suma davčne utaje pa s sebe ni spral še do danes.

In del te zgodbe je Gregor Živko iz mariborske odvetniške družbe Živko in Purg o.p.,d.o.o., dolgoletni Arsenovičev zaupnik, danes tako rekoč hišni odvetnik MO Maribor, ki slepo sledi vseh zahtevam župana Arsenovič, preko njega pa naj bi odtekal tudi proračunski denar MO Maribor. Tako Bojan Požar na osnovi informacij različnih virov.

V letu 2019 Živku kapnilo 100 tisoč evrskih tisočakov proračunskega denarja MO MB

Ja, prav ste prebrali, v enem letu, kar je Arsenovič postal mariborski župan, je Gregor Živko bogatejši za 100 tisoč evrov proračunskega denarja. O tem pozareport.si:

Podrobnejša analiza poslovanja med Gregorjem Živkom in mariborsko občino pa nam tudi pokaže, da je Živko začel kasirati proračunski denar mariborske občine izključno po tem, ko je župan postal njegov prijatelj Arsenovič, in to vsak mesec po nekaj tisoč evrov, največ pa je pobasal decembra lani, več kot 17 tisoč evrov! Fantastična božičnica! Toda po navedbah naših virov del denarja, ki naj bi se iz mariborske občine prelival k odvetniku Živku, tudi ni razviden iz Erarja, saj naj bi Živko svoje “terjatve” do mariborske občine takoj prodajal naprej, drugim podjetjem, to pa naj bi peljal prek svojega zasebnega podjetja FIN.asist, d. o. o., družbe za upravljanje s terjatvami, katere sedež je na Slomškovem trgu 1.

Čeprav pravila KPK jasno prepovedujejo tovrstno poslovanje z javnim denarjem med županom, njegovim zasebnim odvetnikom in občino, se Arsenovič na vse to lepo požvižga. Zanimivo bo videti, kakšen bo odzivni čas Štefanečeve KPK, ki se tudi v primeru prejšnjih odkritij o čudnih rabotah Arsenoviča z javnim denarjem, z oddzivnostjo ni niti malo izkazala!

Mogoče vam bo všeč