Nekategorizirano

Uspešen sobotni dan odprtih vrat vinarjev Jakobskega dola

Jakobski Dol je znan po odličnih vinogradniških legah. V zadnjih 25 letih se je vse več vinarjev odločilo za vstop na trg z lastno blagovno znamko in tako so pred 10-timi leti  pridelovalci prvič organizirali Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba.

Tako lahko obiskovalci vidijo griče, kjer se goji vinska trta in spoznajo vinarje, ki vlagajo ogromno dela, da dobijo končni rezultat, vrhunsko vino. Vinogradništvo je poleg govedoreje glavna kmetijska panoga Slovenskih goric.

				Jakobski dol			Jakobski dol

Ob lepem in prijaznem vremenu so degustacije potekale na prostem na dvoriščnih vinarjev.  Na samem mestu so lahko obiskovalci kupili poseben kozarec v vrednosti 15€, ki je veljal, kot nekakšna vstopnica za pokušino vin na vseh devetih lokacijah. Pri degustacijah do sodelovali: Vina Senekovič, kmetija Vajngerl – Hameršak, Vinogradništvo Mulec, vina Bračko, Vinogradništvo Ornik, vina Matečko, vina Kraner – Plateis, Vinogradništvo Šlebinger, vina Kauran.

Sobotnega dogodka, dneva odprtih vrat vinarjev Jakoba, se je udeležilo več kot 1.000 obiskovalcv od blizu in daleč. Nekaj utrinkov z dogodka smo pripravili v videozapisu.

VIDEO utrinki z Jakoba

Mogoče vam bo všeč