Nekategorizirano

Na letni ravni podpora avstralski vladi dosegla najvišjo raven

Podpora vladi avstralskega premierja Scotta Morrisona se je dvignila na najvišjo raven v zadnjem letu. Razlog gre iskati pri napovedi dodatnih spodbud za delavce in podjetja, ki čutijo posledice epidemije koronavirusa.

Po javnomnenjskih anketah Liberalno-nacionalna koalicijska vlada vodi proti opozicijski Laburistični stranki s podporo več kot 53%, poroča avstralski časnik Newspoll. To je največja prednost od lanskega julija in pomeni preobrat v 10 točkah za koalicijo, ki se je v začetku letošnjega leta spopadla s padajočimi ocenami anket v zvezi z Morrisonovim reševanjem krize, povezane z epidemijo Covid 19. Časnik Newspoll je anketo opravil med sredo in soboto in anketiral 1.850 ljudi.

Medtem ko se dve najbolj naseljeni državi v Avstraliji spopadata s ponovnim izbruhom primerov Covid-19, se Morrisonova vlada pripravlja razširiti materialno podporo ljudem, ki jih je prizadela kriza. V ponedeljek je napovedala dodatno podporo malim podjetjem, pripravlja pa se, da bo v četrtek objavila gospodarske in davčne olajšave.

Sicer je avstralski proračunski primankljaj dosegel rekordno vrednost po drugi svetovni vojni. 

.

Mogoče vam bo všeč