Nekategorizirano

VIDEO: Covid 19 v Odrancih, najmanjši slovenski občini, zaprl vrata otroškega vrtca, okuženih 5, v karanteni 71 ljudi

Odranci, najmanjša občina po površini v Sloveniji, so se s petkom znašli na epidemiološkem zemljevidu,  ker so postali novo žarišče okužb s koronavirusom.

Potrjenih je bilo pet okužb, ki so se razširile po tamkajšnjem vrtcu. V karanteni je skupno 71 oseb, poleg otrok in njihovih družinskih članov, tudi mladi športniki, ki pa bi se lahko okužili iz drugega vira. Župn Ivan Markoja meni, da lahko situacija postane neobvladljiva, če okužba zaide v njihovo industrijsko cono, kjer si kruh služijo številni Pomurci.

				Odranci industrijska cona			Odranci industrijska cona

Vrtec Mavrica v Odrancih zaradi okužb zaposlenih, pomočnica vzgojiteljice, vzgojiteljica, fizični spremljevalki ter pomočnica ravnatelja, ostaja zaprt do nadaljnega. Okuženih je pet strokovnih delavk. Testiranja preko vikenda niso odkrila nove okužbe. Samo okužbo v vrtec naj bi prinesla vzgojiteljice, doma iz druge občine, ki je v popoldanskem času delala tudi v enem od gostinskih lokalov v občini Turnišče. Poleg vrtca je župan Markoja do nadalnjega zaprl tudi športno rekreacijski venter in fitnes studio v Odrancih.

VIDEO: župan Ivan Markoja

Mogoče vam bo všeč