izobraževanjeSlovenijašolstvo in znanje

Univerza na Primorskem: REKTORICA UP OB ZAČETKU ŠTUDIJSKEGA LETA: »VZTRAJNO RAZISKUJTE NEZNANO!«

 

Rektorica UP prof. dr. Klavdija Kutnar je študentom napotila sledečo poslanico.

Drage brucke in dragi bruci ter seveda tudi vse ostale študentke in študenti, dobrodošli na Univerzi na Primorskem!

Vsako leto ob 1. oktobru ponavljamo, da je začetek novega študijskega leta za vse nas čisto posebno doživetje. In to seveda drži. Vendar priznam, da me tokrat, bolj kot vsa leta doslej, izjemno veseli, da vas lahko v polnem številu sprejmemo v prostorih naših fakultet. Študij namreč ni zgolj usvajanje vsebin, študijsko izkušnjo morajo zaznamovati predvsem srečevanje med podobnimi in različnimi, izmenjave mnenj in skupno ustvarjanje projektov. Vse to pa lahko doživimo le v živo.

Pred vami so dolgi in nepozabni dnevi, polni novih izkušenj in spoznanj. Nešteto bo ur trdega dela in najbrž tudi dvomov, doživeli boste vzpone in padce. Nekega dne pa boste ugotovili, da so vam bile koristne čisto vse izkušnje, čeprav vam iz srca želim, da bi leta na naši univerzi minila predvsem v znamenju veselja in zadovoljstva.

Prepričana sem, da je eden od ključev do uspešnega študija in dobrega počutja v novem okolju sodelovanje – s kolegicami in kolegi na fakulteti, z visokošolskim kadrom in seveda z vsemi, ki jih boste spoznali na tej novi in vznemirljivi poti. Tudi mi, ki že nekaj časa dihamo z univerzo, smo z leti spoznali, da sodelovanje z ljudmi in prostorom, v katerem delujemo, odpira najrazličnejša vrata, ki se pogosto razpirajo v širni svet.

Naj bo vaše vodilo vztrajno odkrivanje neznanega. Izkoristite ta čas in se ne omejujte zgolj na vsebine vaših študijskih programov. Pojdite še dlje, od sebe zahtevajte čim več. Kajti naša družba res potrebuje izobražene mlade – vendar ne zgolj strokovnjake, ki so doma le na enem področju, potrebujemo aktivne, razmišljujoče in kritične ljudi odprtih misli in širokega znanja.

In takšni boste postali, če boste nenehno raziskovali neznano.

Želim vam zdravo, uspešno in polno študijsko leto!

 

vir: https://www.upr.si/si/univerza/novice-in-obvestila/rektorica-up-ob-zacetku-studijskega-leta-sodelujte-z-drugimi-in-vztrajno-raziskujte-neznano-

 

Mogoče vam bo všeč