Nekategorizirano

Ukrajinec prevažal ilegalne migrante

Iz Mariborske Policijske uprave so sporočili, da so podlehniški  policisti   včeraj  dopoldan  na območju Sedlaška prijeli 9 tujcev,  ki  so  na  zeleni  meji  nedovoljeno  prestopili državno mejo med Hrvaško  in  Slovenijo.  Med  prijetimi  je  bilo  5 državljanov Egipta, en državljana  Afganistana, ena državljana Indije in dva državljana Pakistana.

Med postopkom so prijeli še 39-letnega državljana Ukrajine, ki je z osebnim
avtomobilom  poljskih  registrskih oznak prišel po opisane tujce. Ugotovili
so  tudi,  da  je  pri  organizaciji  nedovoljenega prehoda sodeloval en od
prijetih  tujcev,  19-letni  državljan  Pakistana.  Oba  bodo  privedli  na
zaslišanje  k  preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega sodišča na Ptuju, ostalih
osem pa bodo vrnili hrvaškim organom.

Po poročilu koprske policijske uprave so na območju PU Koper policisti od petka, 3. 1. 2020, od šestih zjutraj, do šestih zjutraj danes, obravnavali 40 ilegalnih migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti policijske postaje (PP) Koper so obravnavali 28 oseb, PP Ilirska Bistrica 6 oseb in PP Piran 6 oseb.

V torkovem obvestilu za javnost so zapisali, da so policisti v petek popoldne pri Hrvojih ustavili osebni avto francoske registracije, ki ga je vozil državljan Maroka z urejenim statusom v Franciji. V vozilu sta bila njegova otroka s francoskimi dokumenti in moški brez dokumentov, za katerega so najprej trdili, da je državljan Palestine, izkazalo pa se je, da je državljan Maroka, ki je prestopil mejo nelegalno. Vrnjen je bil na Hrvaško. Prav tako je bila državljanu Maroka s statusom v EU izrečena globa zaradi pomoči pri ilegalnem prehodu.

Mogoče vam bo všeč