Nekategorizirano

Ravnateljica, kot šerif v srednji šoli za oblikovanje Maribor

Odpovedi na Srednji šoli za oblikovanje Maribor se kar vrstijo. Ravnateljica pa se obnaša kot šerif srednje šole, tako ime naj bi ji dali tudi učenci? Po dveh izrednih odpovedih v preteklem letu je ravnateljica Nadja Jager Popović v torek uresničila še tretjo. Učiteljici Cvetki Hojnik je detektiv redno odpoved iz krivdnega razloga izročil na domačem naslovu, saj je trenutno na bolniški. 

Delavka, ki je za polovični delovni čas zaposlena na omenjeni šoli, naj bi kršila pogodbene obveznosti s tem, ko je brez soglasja ravnateljice poučevala v konkurenčnem zavodu. S tem se ne strinjata ne Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ), ne njen odvetnik Dino Bauk, ki napoveduje vložitev tožbe na delovnem sodišču v Mariboru.

Očitno pa so se odločili preveriti dogajanje tudi na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. In to po mesecih medijskih poročanj in po tem, ko so jih v pismih na domnevne nepravilnosti, ki naj bi se dogajale na omenjeni šoli pod vodstvom sedanje ravnateljice, opozorili tako nekdanji dijaki kot tudi prvi odpuščeni, učitelj in sindikalni zaupnik Dejan Paska.

Ministrstvo za šolstvo v odločitve ravnateljice ali sveta šole ne more posegati. Poseže lahko le v toliko, da ravnateljico in svet šole opozori na dolžno ravnanje v skladu s predpisi in odgovornostjo v primeru kršenja.

Očitno so vsi nekako postali talci ene ravnateljice, ki po šerifsko vodi srednjo šolu, učitelji in učenci pa se počutijo, kot bi bili njeni ujetniki!

 

Mogoče vam bo všeč