Nekategorizirano

UKC Maribor in SB Celje: telefonske številke za informacije o koronavirusu

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so sporočili telefonsko številko, ki so jo vzpostavili za namene osveščanja o novem koronavirusu.
Na sveže vzpostavljeni telefonski številki s strani Univerzitetnega kliničnega centra Maribor bodo prebivalci dobili odgovore na vprašanja v zvezi z novim koronavirusom.

Telefonska številka 031 653 929 bo dosegljiva vsaki dan od 7. do 22. ure. 

Telefonska številka je namenjena vprašanjem v zvezi boleznijo COVID-19, katere povzročitelj je koronavirus – SARS-CoV-2, so še sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. 

V Celju posebna telefonska številka  za osebe z  znaki okužbe s koronavirusom

Iz  Splošne bolnišnice Celje obveščajo o  vzpostavitvi posebne telefonske številke, na katero lahko pokličejo osebe, ki imajo znake okužbe s koronavirusom.

V Splošni bolnišnici Celje so v okviru urgentnega centra vzpostavili posebno telefonsko številko, na katero lahko pokličejo osebe, ki imajo znake okužbe s korona virusom (kašelj, povišana telesna temperatura nad 38 0 C, otežkočeno dihanje, prihajajo z ogroženega območja oz. so bili v stiku z okuženimi osebami).

 Na spodaj  navedeni številki bodo dobili  navodila, kako ukrepati oz. priti do ustrezne zdravstvene pomoči.

Telefonska številka je 03 423 30 79, dosegljiva je 24 ur na dan.

Upajmo le da bo sistem kako najhitreje do ustrezne pomoči za morebitne okužene ali tistih, ki kažejo okužbe čim prej  začel funkcionirati, navkljub vsej začetni kaotičnosti.

Mogoče vam bo všeč