Nekategorizirano

Turisti iz Makedonije rešujejo sezono v Albaniji. Makedonci najštevilnejši na Albanskih plažah

3000 potnikov, pretežno makedonskih državljanov,  je v nedeljo  zjutraj prečkalo mejni prehod Kjafasan, nedaleč vstran od  Struge, makedonskega  turističnega  bisera. Kot  pravijo v agencijskem sporočilu, večino na Albanskih plažah tvorijo prav  turisti iz  R.S. Makedonije, posebej na plažah v okolici Durres(Drač)  Vlore(Valone) in Sarande. Njihovo število  ostaja dokaj visoko.

Vsi turisti ki prečkajo  ta mejni prehod so izrecno Makedonski državljani , zelo malo je drugih državljanov in potnikov od drugod.  Med soboto in nedeljo je mejo v smeri Albanije  prečkalo skoraj 12 tisoč potnikov, javljajo iz Makedonskega direktorata  za  meje  in migrantsko politiko.  Številni turisti  za  odhod v Albanijo  do njihovih turističnih krajev izbere mejni prehod Blato  v bližini Debra, še en eno obmejno mesto,ki se lahko pohvali z zajetno statistiko  prečkanja njihovega mejnega prehoda.

Glede na stanje povezanim  z COVID 19 na tem območju obstaja bojazen možnih sprememb. Za enkrat še niso posegli ne eni ne drugi z omejitvami, ki jih zahteva občutljiva slika in stanje glede na številke in statistike okužb v obeh državah.

Do kdaj?

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč