Nekategorizirano

Tudi mraz ne vpliva na zmanjšanje ilegalnih prehodov meje

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so v petek, 10. janjuarja  policisti Policijske uprave Maribor na počivališču avtoceste v Dogošah izsledili in prijeli 4 tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo  iz  Republike  Hrvaške v Republiko Slovenijo. Policijski postopki z 2. državljanoma Bangladeša in 2. državljanoma Sirije še niso zaključeni.

Portal moja-dolenjska.si pa navaja sporočilo PU Novo Mesto, da naj bi prijeli 23 tujcev, ki so v zadnjih 48 urah nezakonito prestopili državno mejo.

Večino so prijeli pri Novem mestu (v Koroški vasi ter med Zalogom in Prečno), v Bereči vasi in Cerovem Logu.
Sinoči, okoli 19. ure, so policisti med Zalogom in Prečno pri Novem mestu prijeli 3 Maročane.

V sredo so prijeli 16 migrantov, in sicer v krajih Bereča vas (Metlika), Koroška vas (Novo mesto), Cerov Log (Šentjernej) in v Dobenu pri Brežicah.

Prijeti so se izrekli za državljane Egipta (7), Maroka (5), Sirije (3) in Albanije (1).

Za vse prejete v sredo in včeraj, četrtek, s PU Novo mesto poročajo, da policijski postopki še niso končani, kar pomeni, da se še ne ve, koliko jih bodo vrnili na hrvaško stran in koliko odpeljali v azilni dom.

Včeraj so na mejnem prehodu Obrežje v tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak v tovornem delu našli še 4 Afganistance, ki so jih vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Mogoče vam bo všeč