Nekategorizirano

Tudi letos so se Božički spustili s pediatrije mariborskega UKC

S strehe mariborske pediatrije so se že šesto leto zapored spustili Božički, ki so tamkajšnjim otrokom pričarali nasmehe na obraz in jim tako polepšali bivanje v bolnišnici.
 

Danes so na Kliniki za pediatrijo organizirali dva dogodka za otroke, ki so na zdravljenju v UKC.  Ob 10.00 so zaposleni Klinike za pediatrijo odigrali igrano pravljico »Na božično noč«. Predstava je namenjena hospitaliziranim otrokom in njihovim staršem ali skrbnikom. Avtorica in vsi nastopajoči so del kolektiva Klinike za pediatrijo in so se sami odločili polepšati vsakdan našim otrokom tudi na takšen, sproščen način. Vadili so dvakrat tedensko v svojem prostem času, sami uredili vse potrebno za glasbo, kostume, sceno in drugo. Predstava je bila otrokom, ki se trenutno zdravijo v UKC Maribor zelo všeč in so tako vsaj za nekaj časa utegnili pozabiti na svoje zdravstvene tegobe.

Ob 12.00 je sledil še Spust Božičkov s strehe Klinike za pediatrijo, tokrat že šesto leto zapored. S strehe so se spustili člani Jamarske reševalne službe Slovenije, ki so oblečeni v Božičke trkali na okna bolnišničnih sobic in pozdravljali otroke. Božički so se nato odpravili po bolnišničnih sobah, kjer so obdarovali otroke. Pri tem so se jim pridružili tudi voditelji Hitradia Center Tanja Kocman, Tim Kores – Kori, Ana Praznik in Blaž Babič, v družbi z znanimi estradniki kot so Eva Boto, Bepop in Žan Serčič.

»Otroci in njihovi starši morajo potrpeti in pretrpeti to obdobje v bolnišnici. Mi pa jim lahko s takšno akcijo vsaj malo polepšamo dneve pri nas. Ti Božički so danes naredili zelo dobro zabavo,« je ob dogodku povedal predstojnik klinike Jernej Dolinšek.

Mogoče vam bo všeč