Nekategorizirano

VIDEO: MK Group za novorojenčke zaposlenih letos 75 tisoč evrov

MK Group je vse zaposlene, ki so letos postali starši, finančno nagradila v okviru tradicionalne kampanje “Podpora družini”. Za 165 družin, ki so v letu 2019 dobile otroke, so namenili 75 tisoč evrov. MK Group je v zadnjih treh letih za 400 družin in več kot 860 otrok, v okviru akcije “Podpora družini”, namenila 220.000 evrov, s čemer je jasno izpostavila pomen negovanja družinskih vrednot.

Denarne čeke je zaposlenim v hotelu Sheraton izročil Aleksandar Kostić, podpredsednik družbe,  slovesnosti pa so se udeležili tudi zaposleni iz držav v regiji, kjer posluje MK Group. Za najmlajše člane družin zaposlenih je organiziran poseben program.

“Ni majhna stvar, da podjetje v enem letu postane bogatejše za 165 novorojenčkov. Zelo sem ponosen na to dejstvo, pa tudi na dejstvo, da kar 32 družin sodi v kategorijo družin s tremi ali več otroki, “je dejal Aleksandar Kostić, podpredsednik MK Group in dodal, “Kot odgovoren delodajalec si prizadevamo, da skrbimo za svoje zaposlene in spodbudo rodnosti. Posvečeni smo ustvarjanju delovnega okolja, kjer lahko naši zaposleni izpolnijo svoje poklicne ambicije, in da se tudi zasebno uveljavljajo.”

Kako pomebna je ta kampanja za starše je izpostavil Janez Uranič, uslužbenec Gorenjske banke. “MK Group že tretje leto zapored izvaja akcijo za podporo družinam in vesel sem, da je Gorenjska banka del sistema, ki skrbi za potrebe zaposlenih. Lep občutek je, ko ti delodajalec nudi podporo, ne le v službi, temveč tudi zunaj nje,” je dejal Janez Uranič in dodal, da je “priložnostno srečanje  v novosadskem hotelu Sheraton s kolegi iz Srbije priložnost za prijetno druženje. Vesel sem, da smo tudi mi iz Slovenije danes skupaj s svojimi družinami tukaj”.

Predsednik srbske Gospodarske zbornice Marko Čadez je poudaril, da vrednost družbeno odgovornega projekta “Podpora družini” ni le v dragocenem denarju, ki ga MK Group namenja kot spodbudo, da se zaposleni uveljavijo kot starši in povečajo svoje družine.

“Največja vrednost te akcije MK Group je ustvarjanje zdravega, družinam prijaznega delovnega okolja, ki zaposlenim omogoča usklajevanje družinskih in poslovnih obveznosti, omogoča jim, da so  dobri starši, predani svojim otrokom ter zadovoljni, motivirani, zvesti in pridni delavci, ki prispevajo k uspehu družbe in učinkovitem, produktivnem in donosnem poslovanju. To velja tako za Srbijo, kot tudi za Slovenijo, Hrvaško in Črno goro, povsod kjer ima MK Group kot vodilni v regiji svoja podjetja,” je dejal Čadez.

Prizadevanja MK Group v podporo starševstvu je pohvalila tudi srbska ministrica brez portfelja, zadolžena za demografijo in populacijsko politiko Slavica Đukić Dejanović. Poudarila je, da jo ne preseneča dejstvo, da je bila MK Group ena izmed prejemnic nagrade srbske gospodarske zbornice “Prijatelj družine” v kategoriji velikih podjetij.

 Kot ena najmočnejših regionalnih skupin, ki deluje na področju kmetijstva, financ in turizma, si MK Group prizadeva zagotoviti ustrezen prispevek in podporo zaposlenim v sistemu, da bi pripomogla k dvigu rodnosti in z lastnim primerom spodbudila druga podjetja, da prepoznajo to pomembno temo v družbi in razvijajo svoje podporne sisteme.

uredništvo/vfokusu

Mogoče vam bo všeč