Nekategorizirano

Trump je glasoval na Floridi: Velika čast

Ameriški predsednik Donald Trump je v soboto glasoval na Floridi in izkoristil možnost predčasnega glasovanja na predsedniških volitvah, predvidenih za 3. november. 

“Pravkar sem glasoval. Velika čast! “- je na Twitterju zapisal ameriški predsednik, ki je glasoval na Palm Beachu, blizu njegovega posestva Mar-a-Lago.

AFP poroča, da je Trump pred pogovorom z novinarji snel masko, potem ko je glasoval v javni knjižnici okrožja Palm Beach.

Lani je Trump svoje stalno prebivališče preselil iz New Yorka na Florido, kjer je zdaj registriran za glasovanje, v upanju, da bo selitev v eno ključnih držav za izid predsedniških volitev pozitivno vplivala na njegove možnosti za ponovno izvolitev. 

Florida naj bi bila ključna za morebitno Trumpovo zmago. Skoraj 55 milijonov Američanov je doslej uveljavilo pravico do predčasnega glasovanja zaradi pandemije koronavirusa.

“Bilo je zelo varno glasovanje. Veliko bolj varno je, kot če pošljete glas, to vam lahko povem” – je dejal Trump, ki meni, da glasovanje po pošti vodi v goljufijo.

 

Mogoče vam bo všeč