Nekategorizirano

Trenutno zdravstveno stanje zakoncev Trump

Ameriški predsednik Donald Trump je na twitterju potrdil, da sta z ženo Melanio pozitivna na novi koronavirus. Rezultat pozitivnega testa je potrdil po tem, ko je bilo znano, da je okužena njegova svetovalka Hope Hicks, ki je v torek z njim potovala na prvo televizijsko soočenje predsedniških kandidatov v Cleveland.

Odpovedala svoje obveznosti

Trumpov osebni zdravnik Sean P. Conley je za javnost povedal, da se Melania počuti dobro, nima vročine in ima zaenkrat blaga simptome. Med okrevanjem Melanija ostaja doma v Beli hiši. Zdravniška ekipa bo še naprej pozorno spremljala njeno stanje. Medtem so Trumpa prepeljali v vojaško bolnišnico Walter Reed v Washingtonu.

Predsednik Trump brez vročine

Trumpova diagnoza pa pomeni najresnejšo grožnjo zdravju katerega od ameriških predsednikov v zadnjih desetletjih, poroča CNN. 74-letni Trump spada v najbolj ogroženo starostno skupino, v kateri se lahko pojavijo resni zapleti pri covidu 19, ki je doslej v ZDA zahteval več kot 200.000 življenj, po svetu pa več kot milijon.

Malo pred polnočjo po ameriškem času, je predsednikov zdravnik prim. Dr. Sean Conley podal odgovore o trenutnem predsednikovem stanju in v sporočilu dejal, da se predsednik počuti dobro in da zaenkrat ne potrebuje dodatnega kisika. So pa zdravniki sprožili protivirusno zdravilo remdesivir, ki naj bi  skrajšalo čas okrevanja nekaterih bolnikov s koronavirusom. Trump prav tako že 24 ur nima  vročine, kar je dobra novica, poroča CNN.

 

Mogoče vam bo všeč