Nekategorizirano

Tragično naključje: Orkanski veter podrl drevo, ki je pod seboj pokopalo avtomobil, voznik podlegel poškodbam

Orkanski jugozahodnik je ponoči in tekom dneva držal v primežu področja vzhpdne in severovzhodne Slovnije. Več kot 500 klicev za pomoč so sprejeli v regijskem centru za reševanje v Mariboru, gasilci imajo največ dela z odkritimi stehami in podrtimi derevsi na širšem območju Slovenske Bistrice, Miklavža na Dravskem polju, Vidma… Tudi v Elektro Maribor imajo polne roke dela, saj je brez električne energije ostalo kakih 10 tisoč odjemalcev.

Tragičen dogodek pa so nekaj pred peto uro zjutraj policisti obravnavali na glavni cesti Dravograd – Maribor.  Pri Podvelki je veter izruval večje drevo, ki je  padlo na osebno vozilo 52-letnega voznika, domačina, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. 52-letni voznik je na kraju nesreče umrl.
Drevo je poškodovalo še vozilo delavcev,  ki sta pred nesrečo odstranila prej podrta drevesa. Nihče od njiju ni bil poškodovan. Cesta bo na tem odseku, zaradi nevarnosti, da bi se podrlo še več dreves, do umiritve razmer zaprta. Obvoz za osebna vozila  so uredili po cesti Lovrenc na Pohorju – Ribnica – Vuhred.

Nepotrebno smrt globoko obžalujemo. Obžalovanja je vredno vsako poškodovanje oseb  in lastnine oziroma imetje občanov.  Obžalovanja je vredno tudi nobeno reagiranje oziroma prepočasno reakcijo ki meri skoraj na neodzivnost,kot je bilo danes v primeru ceste Zreče – Rogla, dobrih 10 km iz Zreč,  nekaj metrov naprej od odcepa za Skomarje v smeri Rogle, da kljub klicu ob 05:28 do 07: 30 ni bilo nobenega  odziva. Pot oziroma cesta  je izrednega gospodarskega pomena ter povezovalna za celotno Zreško Pohorje in njega turizem ter delovna mesta. Samo organizacija tam čakajočih in dobrovoljnost in solidarnost nekega okoliškega kmeta je rešila tako neprijetno situacijo.

Mogoče vam bo všeč