Nekategorizirano

Tanja Fajon hoče na vsak način vladati?

Opozicija se vse bolj pogreza. Po tem, ko je vrgel puško v koruzo Marjan šarec in vajeti vlade prevzel Janez Janša opozicija išče vse mogoče rešitve, kako priti nazaj na oblast.

kot piše reporter naj bi SD nameravala do konca leta vložiti ustavno obtožbo in konstruktivno nezaupnico zoper premierja Janeza Janšo. Skupaj z drugimi opozicijskimi strankami zato išče kandidata za tehničnega mandatarja, ki bi vlado vodil do rednih volitev. Če ga ne bo našla, naj bi Janšo izzval kar eden od predsednikov strank. To bi bila lahko tudi evropska poslanka Tanja Fajon, ki naj bi SD prevzela na kongresu 10. oktobra. Če se ji seveda ne bo kaj zalomilo.

Opozicija vseeno nima dovolj glasov!

A tudi izglasovanje nezaupnice ne bo tako lahka pot, kot se jo verjetno Tanja Fajon predstavlja. Koalicija ima 48 glasov, skupaj z obema poslancema narodnosti 50 in če poleg dodamo še glasove SNS jih je skupaj kar 53. Če bi morebiti poslanci DESUS-a glasovali za nezaupnico, bi opoziciji LMŠ, SD, SAB in Levici še vedno manjkali glasovi.

Mogoče pa bo Tanja Fajon le dočakala sanje in prevzela vodenje vlade, a zagotovo ne v tem mandatu in verjetno tudi ne v tem tisočletju.

 

Mogoče vam bo všeč