Nekategorizirano

PU Celje: Nedovoljeni prehodi čez državno mejo- mejni prehodi na območju uprave še vedno vaba za iskalce obljubljene dežele

  Na  PU Celje so  v  petek, okoli poldneva dobili klic od  občana, ki je povedal, da je na območju Rogatca  opazil  skupino  ilegalnih  prebežnikov.  Kmalu  po  obvestilu so obmejni policisti  izsledili pet državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo.
Po  izvedenih postopkih so vsi zaprosili za azil. Občanu se zahvaljujemo za
pa podatek o ilegalnih prebežnikih.

V  soboto  so  v  Nimnem(Rogaške Slatine)  izsledili štiri državljane Iraka, ki so ilegalno
prestopili državno mejo. Po izvedenih postopkih so vsi zaprosili za azil. Spet ta »čarobna« beseda,  ki odpre vrata v »begunsko-migrantski raj.  In breme za proračun, bi  dodal.

V  Kunšperku  smo  v soboto izsledili še osem državljanov Bangladeša in dva
državljana  Pakistana,  ki  so  ilegalno  vstopili v Slovenijo. Po končanih postopkih smo jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Mejni prehodi na območju PU Celje, so, kljub neatraktivnosti in oddaljenosti, so še vedno vaba za iskalce »sreče« in njihove sprovajalce, da pripeljejo in jih prepustijo boginji sreče oziroma primernemu času za prehod v  shengensko Evropo in naprej v dežele ali deželo sanj, ki jo izgovarjajo med spanjem: »Germany«!…

Policija in obmejni organi morajo ohraniti budnost in profesionalnost. Čas ki je in verjetno kar še nekaj  časa bo, v smislu pritiska na Evropo kot edina dolžnica da jih sprejme, trajal.

Ni popuščanja!

 

 Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč