Nekategorizirano

Tako pa Večer, uradno glasilo Židanove SD za SV Slovenijo, uravnoteženo poroča pred volilnim molkom

Človek bi mislil, da je izšla posebna izdaja nekdanjega partijskega glasila Komunist, pa gre le spletno izdajo Hakl/Polanovičevega Večera. Zadnje ure pred volilnim molkom zaradi nedeljskega drugega kroga županskih volitev, v katerem si Židanovi reformirani komunisti obetajo županske stolčke od Kopra, preko Kranja do Ljutomera, posredno pa tudi v Mariboru, je spletni Večer bralcem postregel še z zadnjim poskusom, da “svojim” in Židanovim kandidatom zagotovi za nijanso večjo podporo.

Na spletni naslovnici Večer ponuja “svojega,” no ja Židanovega kandidata Dejana Karbo, o katerem doslej niso bili “sposobni” napisati nič vprašljivega. Tudi na njegove novinarske “presežke” v zvezi z afero Patria, kardinalom Rodetom itd. so preprosto pozabili. Spregledali so tudi to, da ima novinar Dejan Karba  kot spejevec precejšnje “težave” z bančnim računom in da v (lokalno) politiko odhaja zato, da reši svoje finančno stanje. V Večeru ni bilo zaslediti novice, da so ga v času predvolilne kampanje obiskali tudi rubežniki. So pa seveda z besedo in sliko pospremili “bildanje” Dejana Karbe s strani liderja reformiranih komunistov Dejana Židana in ministrov ter državnih sekretarjev iz kvote SD v Šarćčevi vladi. Politično zavržna je tudi poteza Dejana Karbe, ki si je med podpornike ob matični SD, prištel tudi NSi in SLS, čeprav so v centralah obeh strank jasno povedali, da ni deležen njihove podpore. O tem je seveda Večer modro molčal.

Modro molčijo v Večerovi hiši tudi pri Saši Arsenoviću, ko gre za nič kaj spodbudne novice o njegovi osebnosti. Zato pa danes na naslovnici stisk roke in podpora propadlih županskih kandidatk Melite Petelin in Alenke Iskra SD, ki so jima volivci skupaj namenili 4,89% podporo. Na Večerovi naslovnici seveda ni prostora za informacijo, da Franca Kanglerja podpira dodanji župan dr. Andrej Fištravec in tudi pet bivših rektorjev Univerze v Mariboru….skratka, da Kanglerja  podpira Maribor. 

V Večeru seveda tudi ni prostora za zadnjo od političnih zgodb, ki so tik pred volilnim molkom prišle na plano. In sicer, da je centrala Židanove SD mariborskemu lokalnemu odboru SD preprečila obsodbo Arsenovičevega “kanibalizma”. Tega si partijsko glasilo SD za SV Slovenijo pač ne more privoščiti, ko je govora o “Večerovem” kandidatu. Zato pa so v Večeru posebej izpostavili, da ga podpira tudi Alenka Iskra SD, ki se je v prvem krogu za Židana potegovala za županski položaj v Mariboru. 

Zagotovo bi objava takšne zgodbe o Arsenoviću in javna obsodba s strani Židanove SD  lahko objektivno malo preveč pomagala glavnemu Arsenovičevemu protikandidatu Francu Kanglerju.?

Torej ni važno ali si nasilnež ali lažnivec, ali prikrivaš podatke ali ne, glavno da si naš? Kajne Socialni demokrati in Večer, vaše glasilo za SV Slovenijo?

Boris Cipot

Mogoče vam bo všeč