Nekategorizirano

Šokantno! Obsodbo Arsenovičevega “kanibalizma” preprečila centrala Židanove SD

Spletni Pozareport.si je danes razkril še eno zavržno zgodbo o zaodrju lomastenja levičarskega kandidata Saše Arsenovića na županski sedež v mestni občini Maribor. Se spomnite natakarja, ki mu je Saša Arsenović pred leti, bilo je decembra 1999 v tedanjem Arsenovićevem kokalu Takos odgriznil prst. Saša Arsenovič je šele po izbruhu afere sprva priznal, da je tedanjega sodelavca ugriznil v prst, po razkritju celotne zdravniške dokumentacije, ki je pokazala, da ga je Arsenovič grizel tudi po hrbtu, medtem ko so ga – natakarja, namreč – trije Arsenovičevi prijatelji držali na tleh, pa je med enim od televizijskih soočenj, spet na Pop TV, spremenil zgodbo in začel lagati, da je on natakarja samo branil … ?! Na vprašanje odhajajočega mariborskega župana Andreja Fištravca, zakaj mu je potem odgriznil prst, če ga je samo branil, pa je Arsenovič bolj ali manj obmoknil. 

Ker pa letošnje lokalne volitve v Mariboru pišejo skorajda neverjetne zgodbe, je danes na plan privrela še ena, o kateri naj bi novinarji mariborskega Večera že ves čas modro molčali. Še bolj zavržno pa je, da so se v molk zavili tudi na Levstikovi 15 v Ljubljani, kjer v ukradeni vili domuje SD Židanovih reformiranih komunistov. 

Nekdanji natakar (ime in priimek sta znana uredništvu Požareporta), ki je decembra 1999 zaradi Arsenovića ostal brez prsta, je namreč dolgoletni član Socialnih demokratov. Na tokratnih volitvah v nedeljo, 18. novembra, pa je na listi SD kandidiral celo za mestnega svetnika. No, ni pa bil izvoljen, saj je Židanova stranka SD tokrat dobila samo dva mestna svetnika (https://volitve.gov.si/lv2018/rezultati/obcina_maribor.html).

Ko je afera Arsenovićev “fingerfood”  izbruhnila na dan, so nekateri člani mariborskega lokalnega odbora SD predlagali, da kot stranka SD tudi uradno obsodijo Arsenovičevo početje in s tem pokažejo na neprimernost Arsenovićeve kandidature za župana Maribora. “Vendar, kot pravijo naši viri, naj bi centrala stranke iz Levstikove 15 v Ljubljani, kjer je sedež stranke SD, to preprečila in javno objavo obsodbe tega početja Saša Arsenoviča tudi zaustavila. In zakaj so “Ljubljančani” to preprečili? Hja, skoraj zanesljivo zato, ker bi takšna javna izjava lahko objektivno malo preveč pomagala glavnemu Arsenovičevemu protikandidatu Francu Kanglerju, kandidatka SD za županjo, Alenka Iskra, pa za svojo morebitno izvolitev tako ali tako ni imela prav nobenih možnosti,” je zapisal Požareport.

Židanova SD se je torej pred nedeljskim županskim finalom odločila, da v javnosti igra kakor nevtralno držo do obeh kandidatov. Seveda gre še za dodatno zavržno igro Židanovih reformiranih komunistov, ki preko družinske naveze Hakl/Polanič lastniško nadzoruje uredniško politiko mariborskega Večera, v katerem so to in še druge afere, povezane z Arsenovićem, gladko zamolčali! Tudi to, da se je Arsenović pred časom že udinjal pri Židanovi SD, da bi ga imenovali za svojega županskega kandidata v Mariboru. 

B.C. po Pozareport.si

 

Mogoče vam bo všeč