Nekategorizirano

Janez Magyar: Lendava bo zopet gospodarsko središče Prekmurja

Janez Magyar je v Lendavi sicer znan kot uspešen podjetnik in lastnik podjetja Prekmurec d. o. o. , v zadnjem času pa predvsem kot županski kandidat Občine Lendava, ki se mu je uspelo uvrstiti v drugi krog županskih volitev v nedeljo.
Janez Magyar živi in dela v Lendavi, poleg tega pa je aktiven v različnih tamkajšnjih društvih, zato je med ljudmi dobro poznan. Prav občani so ga prepričali, da se še bolj angažira v lokalnem okolju, zato se je odločil, da se poda v boj za županski stolček. Zase pravi da je »lokal patriot« in ves čas spremlja dogajanje in daje svojo energijo za boljšo kvaliteto življenja v Lendavi.

Magyar ne želi kritizirati trenutnega vodenja lendavske občine, a pravi, da bi sam Lendavo vodil drugače. Kot pravi sam, je človek, ki je odprt za nove ideje in ima rad kreativnost. Zanj je pomemben demokratičen način vodenja, ki se ga poslužuje tudi v svojem podjetju.

Predstavljamo glavne točke njegovega programa:

GOSPODARSTVO

»Lendava je bila center gospodarske moči v Prekmurju, ljudje so hodili v našo občino na delo, tudi iz tujine, danes pa se izseljujejo, kar me še posebej skrbi. Iz Lendave želim znova nareditii gospodarski center,« pravi Magyar, ki meni, da je naloga župana, da ustvari pogoje za gospodarski razvoj in sodeluje s podjetniki ter gospodarstveniki v občini. Poudarja še, da ima Lendava velik potencial za razvoj gospodarstva, saj ima železniško progo in avtocesto, ki nista dovolj izkoriščeni, poleg tega pa se v občini premalo izkoriščajo evropska sredstva.

TURIZEM

Magyar pravi, da je turizem ena najhitreje razvijajočih se panog v gospodarstvu, a opozarja, da so za razvoj turizma potrebna vlaganja in sposobni ljudje: »Kot župan bom stal ob strani vsem ljudem, ki bi s svojimi investicijami doprinesli Lendavi.« Za razvoj turizma je nujna tudi ureditev bioplinarne, saj njen smrad odvrača turiste. Za proizvodnjo energije se mora uporabljati pravilna masa.

KMETIJSTVO

»Z razvojem turizma bi tudi lokalni kmetovalci imeli večjo možnost za prodajo svojih izdelkov,« pravi Magyar in poudarja, da ima Lendava velik potencial v geotermalni energiji, ki bi jo lahko bolje izkoristili v kmetijstvu. Doseči je treba večjo povezanost vseh, ki se ukvarjajo s pridelovanjem hrane.

INFRASTRUKTURA

»Nujna je izgradnja železniške proge na relaciji Lendava-Lenty, za katero si bom tudi sam prizadeval, a bo tu morala sodelovati tudi država. Prav tako pa je nujna povezava z drugimi slovenskimi mesti«

Celotnemu intervjuju lahko prisluhnete v spodnjem videu. 

Mogoče vam bo všeč