Nekategorizirano

Ta teden v Evropskem parlamentu: oskrba s plinom, terorizem, cepiva

Ta teden bo delo Evropskega parlamenta potekalo po odborih. Poslanci bodo spregovorili o tujih podjetjih, ki Evropsko unijo oskrbujejo z zemeljskim plinom, v fokusu razprave bodo tudi ukrepi proti terorizmu, čaka pa jih tudi razprava o precepljenosti v državah članicah EU.

Ruska podjetja, ki dobavljajo plin v EU, bodo morala upoštevati evropsko pravo o zagotavljanju konkurence na trgu plina, določa zakonodaja, o kateri bodo v sredo glasovali člani odbora za energijo. Avtor poročila, poljski poslanec Jerzy Buzek (ELS) ob tem opozarja, da so države članice različno razlagale določila obstoječe zakonodaje.

Poslanci se bodo v sredo, 22. marca poklonili žrtvam terorizma. V posebnem odboru za ukrepe proti terorizmu bo na ta dan potekala razprava, ki jo bo odprl predsednik Parlamenta Antonio Tajani. 22. marca 2016 je v terorističnih napadih v Bruslju življenje izgubilo 32 ljudi.

Podatki kažejo, da se vse več ljudi izogiba cepljenju. Odbor za zdravje bo v torek v resoluciji pozval države EU, naj sprejmejo ukrepe proti temu trendu, ki ogroža celotno družbo.

Mogoče vam bo všeč