Nekategorizirano

Svečana akademija ob 20 letnici delovanja NSi – krščanski demokrati. Matej Tonin: NSi most sodelovanja med levico in desnico

Predsednik NSi – krščanski demokrati Matej Tonin je na današnji slavnostni akademiji ob 20. obletnici NSi povedal, da nikogar ne sprašujejo, v kaj veruje, ampak v kaj verjame! Sam je trdno prepričan, da je NSi na pravi poti, sso most sodelovanja med desnico in levico.

“Verjamem, da smo ljudje v svojem bistvu dobri. Verjamem v svobodo in demokracijo. Verjamem v ljubezen in družino. In verjamem, da v Novi Sloveniji vztrajamo na pravi poti! Če kdo, potem krščanski demokrati vemo, da v vsem tem svetovnem nemiru ne smemo pozabiti na ljudi in njihove skrbi,” je zbrane nagovoril predsednik NSi Matej Tonin.

Poudaril je, da je NSi v štirinajsti vladi Republike Slovenije steber stabilnosti. “V slovenski politični prostor prinašamo odprtost in povezovanje. Za nas to niso politične puhlice. Je naša kultura sobivanja, v katero verjamemo! Krščanski demokrati imamo vizijo in rešitve, poznamo pravo pot in imamo pogum, da jih uresničimo. Že več kot dvajset let verjamemo in ustvarjamo napredno in v prihodnost usmerjeno Slovenijo! Krščanski demokrati povezujemo. Smo most sodelovanja, kjer se srečata levica in desnica. Smo ljudje zmernosti. Cenimo red, pravičnost, ravnotežje in mir. Krščanski demokrati se zavedamo svojih korenin in smo ponosni na svojo tradicijo.”

Izpostavil je, da samo združena Evropa lahko postane uspešna. “Glas z Vzhoda, ki kliče po vrnitvi k krščansko-demokratskim koreninam, ne bi smel ostati preslišan. Podpreti pa je treba tudi pozive Zahoda, ki ve, da za avtoritarne pristope v združeni Evropi ni prostora!” je prepričan predsednik NSi.

Dodal je, da je ponosen, da je lahko predsednik stranke, ki je že 20 let prisotna v slovenskem prostoru. “Verjamem, da skupaj lahko ustvarimo val sodelovanja, ki naj poveže slovensko politiko! Tako bomo skupaj zgradili boljšo prihodnost za vse!” je še dejal.

Zbrane na akademiji je nagovoril tudi Donald Tusk, predsednik EPP.

“V NSi namesto praznih obljub, ponujate konkretne rešitve. Namesto sloganov, ponujate rezultate. Z mladim in energičnim evropskim voditeljem Matejem Toninom, ki ima dinamične in dobre ideje, ste najboljše, na kar lahko Slovenija upa v teh težavnih časih,” je v svojem slavnostnem govoru dejal predsednik EPP Donald Tusk.

Poudaril je, da je minister Janez Cigler Kralj sprejel socialne ukrepe, ki so 1,2 milijona Slovencem lajšali breme pandemije, minister Jernej Vrtovec posodablja infrastrukturo ter tako izboljšuje povezljivost, Matej Tonin pa je minister, ki ga vojaki poslušajo in ki prepozna njihovo vlogo.

“Tako kot vi v NSi, tudi jaz verjamem v demokracijo in svobodo. Verjamem v močno in združeno Evropo. Verjamem v odgovornost in solidarnost. Verjamem, da je prihodnost v rokah tistih, ki si upajo razmišljati naprej. Verjamem v Novo Slovenijo!” je še dejal predsednik EPP.

Mogoče vam bo všeč