Nekategorizirano

Kdo vse vozi šolarje v šolo. Ni spodbudno!

Današnje   policijsko  poročilo PU Celje  pove nekaj kar ne bi smelo  biti ravno del njihovih »novic«.    Preverjali  so kako varen je prevoz otrok v šole in domov.  Rezultati  včerajšnjega poostrenega  nadzora  avtobusnih prevoznikov in osebnih prevozov šolarjev v šolo kažejo na to da vozniki, profesionalni in osebnim niso na  zavidljivi višini izvrševanja  naloge.

Kontrolirali so 57 voznikov avtobusov. Na Koroškem je imel eden od voznikov avtobusa, v jutranjih urah, ko je v šolo peljal otroke, 0,32 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so zasegli vozniško dovoljenje, ga izločili iz prometa, njegov delodajalec je zagotovil nadomestnega voznika. Sledil bo iobdolžni predlog.

V okolici šol so prav tako  kontrolirali 84 voznikov osebnih vozil, ki so v šolo oziroma domov vozili otroke. Šest voznikov ni uporabljalo varnostnih pasov, kar devet pa jih ni poskrbelo za varno namestitev šolarjev v zadrževalnih sistemih,  se pravi da so jih posedli v avtomobile brez da bi jih glede na pravila in starost pravilno privezali.

Zdi se da bi morali tudi starši in prevozniki morali na kratek tečaj obnove pravil in način na njihove realizacije v praksi. Pomeni prav tako tudi to,  da je treba tovrstne kontrole in akcije izvajati čez vse leto.

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč