Nekategorizirano

Stopili na prste ponarejevalcem 500 evrskih bankovcev

Kot se je dalo izvedeti,  so celjski policisti stopili na prste ponarejevalcem omenjenih bankovcev  in  zelo verjetno tudi tistim,  ki ga plasirajo v promet.
Celjski kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so že v februarju, marcu   in   aprilu   letos  obravnavali   večje  število  kaznivih  dejanj Ponarejanja  denarja,  kjer  so  neznane osebe na območju policijske uprave Celje unovčevale ponarejene bankovce za 500 €. In to »uspešno«,  po prepričanju unovčevalcev, kar velja za sam začetek.
  Takojšnji   pristop  in temeljito  delo na terenu so konec prejšnjega tedna  v  Celju okronali  z  odvzemom prostosti ženski stari 47 let in 54-letnemu moškemu, doma  z  območja  Celja,  ki  sta  osumljena  kaznivega dejanja Ponarejanja denarja.  

Tradicija zelo »dobrih, celo odličnih« tiskarjev  na celjskem  se nadaljuje, žal v danem primeru v napačno smer in na kriminalno podlago zastavljenimi cilji .
Osumljena  bodo   kazensko  ovadili  zaradi  suma storitve kaznivega dejanja Ponarejanje denarja po 243. čl. KZ1.
Ponarejeni  bankovci  za 500 € so zelo kakovostne izdelave, zato opozarjamo
trgovce,  gostince in vse ostale, ki poslujejo z gotovino, naj bodo pozorni pri sprejemanju bankovcev za 500 €. To zelo blizu originalnim bankovcem ponarejene vijoličaste lične bankovce je zagotovo še kar nekaj v »prometu« in zanimive za družbe bonvivan-ov, razigranih ljudi da neopaženo »žurajo« in zamaskirajo pot, izvor ponarejenega bankovca.

 

Znano je da so nacionalne centralne banke v evrskem območju na podlagi odločitve sveta ECB iz 2016 z 27. januarjem prenehale z izdajo  bankovcev za 500 evrov. Izjemi sta nemška in avstrijska centralna banka, ki jih bosta tiskale do konca 26. aprila. Petstotak bo sicer ostal zakonito plačilno sredstvo, banke pa jih bodo lahko vračale v promet.

Ta primer navaja na razmišljanje,  da ponarejanje kot »profesionalni« dosežek, kar se tiska tiče  je eno, vse drugo  kar gre v smeri prečnih poti za dosego bogastva in ugodja za sebe in »compagnone«, pa  pripelje  do  morebitnega  oziroma zelo verjetnega srečanja z varuhi reda in zakona tudi  na področju na katerem operirajo »strokovnjaki«,  ki ljubijo bankovce vijoličaste barve.  Sicer pa v obdobju »plastičnega« oziroma kartičnega poslovanja tovrstnih bankovcev bi moralo bit še manj v denarnicah. Kar pa  se gostincev tiče  še posebej velja posebna pozornost,  da si ne bodo  z nepozornostjo »zapravili« celodnevni  ali večji del  dnevnega izkupička v primeru neopaženega unovčenja ponarejenega bankovca.

Pozor velja, in to pravočasno!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč