Nekategorizirano

Jani Prednik, Fajonovi povedal nekaj pikrih na kongresu SD

Pred glasovanjem na sobotnem kongresu prenovljenih komunistov sta svoje vizije predstavila kandidata za predsednika SD Tanja Fajon in Jani Prednik. Če je Fajonova uporabila poznano retoriko o razklani, ustrahovani in represivni vladi, ki je izgubila vrednote ter orientacijo, pa je njen protikandidat Prednik delegate nagovoril z bolj kritičnimi besedami do vodstva lastne stranke.

“Čemu služijo najave interpelacij in ustavne obtožbe, če jih ne moremo izpeljati? Kako to, da se je pridobljena javnomnenjska podpora že v nekaj mesecih po zamenjavi predsednika raztopila? Čemu se predstavljamo kot stranka, ki bo vodila vlado, če naslednji dan podpremo tehničnega mandatarja, ne da bi imeli zagotovljene glasove za prevzem oblasti?” je bil kritičen kandidat za predsednika SD Jani Prednik, ki je dodal, da stranka premalo posluša teren in živi v svojem milnem mehurčku. Piše portal Nova24TV.

Prednik se sprašuje tudi, ali niso sposobni resne analize razmer in ali nimajo lastne drže in ciljev. “Čemu služijo najave interpelacij in ustavne obtožbe, če jih ne moremo izpeljati? Kako to, da se je pridobljena javnomnenjska podpora že v nekaj mesecih po zamenjavi predsednika raztopila? Čemu se predstavljamo kot stranka, ki bo vodila vlado, če naslednji dan podpremo tehničnega mandatarja, ne da bi imeli zagotovljene glasove za prevzem oblasti?” je bil kritičen Prednik.

 

Mogoče vam bo všeč