Nekategorizirano

Srečno 2018

Kljub vsem neresnicam, ki so bile objavljene o meni, in kljub morebitni moji zagrenjenosti zaradi tega bom ta uvodnik posvetil zaključku uspešnega leta in prihajajočem, verjetno še uspešnejšem letu.

Leto 2017 je bilo prelomnica v mnogih pogledih. Po dolgem času spet z optimizmom govorimo o gospodarski rasti, o rasti prihodkov naših podjetij in seveda posledično o rasti davčnih prihodkov, kar je v končni fazi pripeljalo do proračunskega presežka. Vse je videti tako lepo in uspešno, da težko verjamemo, da je lahko še bolje. Zato ne obupajte in se še bolj posvetite svojemu delu, kajti posledica uspešnega dela bo še večji uspeh, še višji prihodki in še večje zadovoljstvo. Da ne bom omenjal le zadovoljstva tistih, ki so imeli srečo, ali tistih, ki smo zaprti v pisarne in mislimo, da je to sreča in edini način življenja, se bom dotaknil še tistih, ki znajo tudi živeti. Lepo je gledati mnoge, ki se ne obremenjujejo s prihodki in uspehi, temveč se zavedajo minljivosti življenja in del svojega časa posvečajo tudi tako imenovanim lepotam življenja. Več časa preživljajo z družino, prijatelji ali sami s seboj. Danes so nas napadle razne bolezni, ki jih premagujemo z modernimi farmacevtskimi sredstvi – tabletami, ker je to najlažje in najhitreje, namesto da bi se vsak dan napotili za uro ali dve v bližnji gozd in v osami preživeli nekaj umirjenih trenutkov. Nekateri prisegajo na domače živali, ki človeku ravno tako lahko vzpostavijo duhovno in zdravstveno ravnovesje. Z vsem tem se strinjam, toda žal ostajam pri farmaciji. Vem, da to ni dobro, vem, da to ni rešitev, toda, kot sem že povedal, je najlažje. Kako se bo to končalo, ne vemo, ko bomo vedeli, pa bo prepozno. Zaradi tega si mogoče še najbolj želim, da bi mi v naslednjem letu uspelo priti do gozda.

V teh dneh prav gotovo ne moremo mimo kriptovalut, ki so obnorele svet, in dokler imamo tiste, ki še zmeraj kupujejo kriptovalute, imamo tudi srečneže, ki jih prodajajo po dosti višji ceni, kot so jih kupili. Drugi pa upajo, da jim bo tu uspelo v prihodnosti. Torej, prvi že srečni, pomagajo drugim, ki sanjajo, da so srečni in tako so oboji srečni. V letu 2017 so mnogi postali super bogati. Tisti, ki so vnovčili kriptovalute, so dejansko bogati, tisti, ki jih gledajo na svojih mobilnih telefonih, pa so virtualno bogati. Žal me le redki poslušajo, da virtualno bogastvo prenesejo v dejansko bogastvo in zaradi tega se bojim, da bo za njih leto 2018 žalostno.

Mnogi sanjajo, da bi bili bogati, da bi imeli veliko denarja, da bi bili na vrhu česarkoli, toda do zdaj se je že velikokrat pokazalo, da bogastvo uniči mnoge druge vrednote. Bogati menijo, da bodo živeli večno in zaradi tega ne znajo pravočasno porabiti svojega bogastva. Ugotavljam, da so včasih veliko bolj srečni tisti, ki niso bogati. Ravno tem posvečam svojo novoletno poslanico. Bodite srečni v majhnih stvareh, bodite srečni s svojimi bližnjimi, zaslužite in porabite ravno toliko, kolikor potrebujete, in za prihodnje generacije boste naredili največ, če jih pustite, da sami zaslužijo za svoje življenje. Pomoč je zmeraj dobrodošla, toda ne pretiravajte. Zmerno je zmeraj najbolje. Ljubezen pomeni več kot denar, spoštovanje pomeni več kot denar in največ vam lahko da naš in vaš DENAR.

Srečno vsem našim bralcem in tistim, ki to niste, pa želite postati. Srečno 2018 in da bi jih dočakali čim več.

mag. Ivan Simič

Kolumna izvirno objavljena https://revijadenar.si/

Mogoče vam bo všeč