Nekategorizirano

SDS Murska Sobota o prvorazrednih kadrih SD in SMC

Na kadrovske čistke oblastne koalicije SD in SMC soboškega župana Aleksandra Jevška, ko so v zadnjih treh letih na odgovorne položaje v javnih zavodih in podjetjij umestili sebi lojalne in zveste obraze, smo V FOKUSU že večkrat opozarjali. Ob zadnjem poilitičnem kadrovanju, ko so na položaj direktorice javnega zavoda Pokrajinska in študijska knjižnica, v katerem ima mestna občina 70% ustanopvitveni delež, imenovali mag. Klavdijo Šek Škafar, sicer vodjo prodaje v komunalnem podjetju Saubermacher Komuinala, vendar članico SMC, so se s sporočilom za javnost oglasili v soboški opozicijski SDS. Sporočilo objavljamo v celoti. 

Sporočilo za javnost

 

Izvršilni odbor MO SDS M. Sobota obvešča javnost.

Političnemu kadrovanju župana Jevška in njegovih najbližjih strankarskih pajdašev iz vrst SD in SMC ni videti konca. Po neuspelem manevru rušenja direktorja Pomurskih Lekarn Ivana Zajca (ki pa v ozadju s strani Soboške občine še poteka), je sledila kadrovska namestitev Klavdije Šek Škafar na stolček Pokrajinske in študijske knjižnice. To je do »danes« uspešno vodila Jasna Horvat. Župan Jevšek je s svojo prakso nadaljeval kljub prejemu protestnega pisma županov, ki so nasprotovali političnemu kadrovanju, skupaj pa v več kot 50% financirajo dejavnost knjižnice.

Takšna praksa pa ni poceni, kar je že zaznati v iztekajočem proračunu in svežem, proračunu 2018, ki preko različnih neposrednih in posrednih zaposlitev hromi razvojni potencial občine. Če je tega v letu 2018 zaradi višje povprečnine dodatno za kar 600.000 EUR, pa se bodo sredstva namesto dvigu kakovosti življenja občank in občanov spet namenila novim zaposlitvam. Zaposlenih je že in jih bo še več, na sami občini, kot tudi zavodih ZKTŠ (Zavod za šport turizem in kulturo), RC (Razvojni center M. Sobota), PIŠK…Strankarskim pripadnikom in poslušnemu glasovalnemu stroju je treba pač odplačati dolg. Ključni projekt, projekt Vrata v Pomurje, na katerega je stavil župan, pa bo z 400.000 evrov potrebnih letnih sredstev še ena nevarna pustolovščina, za katero se že namenja denar v proračunu za leto 2018 in se bo prav gotovo še v naslednjih letih. Nevaren projekt, za katerega je župan skoraj do grla zadolžil občino, investicijo pa podražil za več kot 2 milijona evrov, ostaja še vedno brez podpore pomurskih županov. In kaj bodo svetniki slišali danes? Da gre za enega največjih proračunov v zgodovini občine, da gre za rekordno črpanje evropskih in državnih sredstev, da…In resnica, po treh letih popolne stagnacije župan poskuša popraviti vtis! Seveda, saj prihaja volilno leto.

Občanke in občane Občine Murska Sobota seznanjamo, da bodo naši svetniki že na jutrišnji seji izpostavili nekaj ključnih točk, za katere menimo, da nikakor ne prispevajo k dvigu kakovosti bivanja, ampak pomagajo le izbrancem.

 

Murska Sobota, 20.12.2017

Služba za odnose z javnostjo MO SDS M. Sobota

Mogoče vam bo všeč