Nekategorizirano

Škandalozno! Bo Jevškov Expano dobil “halal” certifikat? Sodeč po turistični tabli, kristjanov v Pomurju ni, le rdeča zvezda!

Mega projekt soboškega rdečega župana Aleksandra Jevška, s katerim si na evropskih volitvah namerava odpreti pot do sedeže evropskega poslanca, gre za paviljon Expano na obrežju soboškega jezera, “ki naj bi Pomurje postavil na zemljevid izjemnih turističnih destinacij,” ima ob kopici “pomanjkljivosti,” s katerimi bi se morali pozabavati vsaj pri Štefanečevi KPK, da o NPU ne izgubljam besed, še eno prav v nebo vpijočo deformacijo. Sodeč po informacijski turistični tabli, v Pomurju ni kristjanov, ni njihovih sakralnih objektov!!!!????

Kar se regijskega središča Murske Sobote tiče, Jevšek kot kulturno dediščino “ponuja” le tri zanimivosti; soboško graščino, monumentalni spomenik z rdečo zvezdo sovjetskim vojakom in partizanom v središču mesta in seveda Expano. Za stolno cerkev svetega Nikolaja, pa za evangeličansko cerkev, na tabli ni bilo prostora. Tudi sicer so se Jevškovi na tistih nekaj sakralnih objektih, ki so jih umestili na tablo, odstranijo križ. Nekaj podobnega so počenjali trgovci pri Lidlu in še kje ter bili deležni hudih kritik, pa tudi bojkota njihovih trgovin.

Že res, da sta Plečnikova cerkev v Bogojini in rotunda pri Selu na Goričkem del kulturne dediščine, vendar sta še vedno sakralna objekta. A Jevškovim je zato kaj malo mar, morda tudi zaradi tega, da ne bi morda podoba bogojinske cerkve s križem na strehi koga “užalila!”  Muslimanskih migrantov, ki jih tako “veselo” v Slovenijo vabi Židanova SD in na “welcome refugees” gradi svoj pohod proti Bruslju!

Pomurje premore kar nekaj sakralnih objektov, ki so tudi del kulturne dediščine te pokrajine, od gotske cerkve v Martjancih, do konec koncev edine židovske sinagoge v Lendavi, ki je komunisti niso porušili. 

Ni kaj, Jevšek lahko pričakuje “halal” certifikat, ko je odstranil križe s cerkva, ni pa pozabil na spomeniku ideologiji boljševizma pripeti rdeče zvezde. Njegov politični boter Milan Kučan je lahko z njim več kot zadovoljen, saj mu bo, če parafraziram besede, ki jih je 26. aprila 1941 v Mariboru izrekel Adolf Hitler, ob 100 letnici  “napravil to pokrajino spet komunistično!”

Tudi zato ne preseneča histerija oblastnikov ob nameri, da soboška škofija v krožišču pri stolni cerkvi postavi kip svetega Nikolaja, na platoju pred stolnico paše kipe zaslužnih prekmurskih domoljubov in duhovnikov.

Mogoče vam bo všeč