Nekategorizirano

Srbija postavlja žično ograjo na meji s Severno Makedonijo

Srbija je blizu Preševa na meji s Severno Makedonijo začela postavljati žično ograjo, ki naj bi preprečila morebitne množične nezakonite prehode meje, so za Radio Free Europe (RFE) potrdili v lokalni samoupravi v Preševu.

Šćiprim Arifi, predsednik občine Preševo ​​na jugu Srbije, 380 kilometrov od Beograda, je za RFE / RL povedal, da je gradnja žične ograje del sporazuma z Evropsko unijo.

“Menimo, da je ograja v funkciji dodatne varnosti meja držav zunaj EU pred begunci, ki bodo sčasoma spet začeli množično tako imenovano balkansko pot,” je dejal Arifi.

Po poročanju Radia Free Europe je Evropska komisija Srbijo zaprosila za komentar oziroma pojasnila na vprašanja, ali so seznanjeni z postavljanjem ograje, vendar odgovor še niso prejeli.

“Verjamemo, da je ograja v funkciji dodatne varnosti meja držav zunaj EU pred begunci, ki se bodo sčasoma spet začeli množično pomikati po tako imenovani balkansko pot,” je dejal Arifi.

Po zadnjih razpoložljivih podatkih, ki jih je srbska komisija za begunce objavila 20. junija, je v 18 azilnih in sprejemnih centrih po Srbiji nameščenih približno 4.800 migrantov.

Mogoče vam bo všeč