Nekategorizirano

Spoznajte švedsko Meghan Markle: Princeska Sofija, zvezda resničnostnih šovov, v katero se je zaljubil princ Carl Philip

Nekdanja glamurozna manekenka in natakarica, odkar se je poročila s princem Carlom Filipom, se je izkazala za pravo osvežitev švedske kraljeve družine. Pred vstopom v kraljevo družino je imela princesa Sofia burno življenje, ki ga je švedska javnost obsojala. Zdaj se je vse spremenilo, potem ko je odložila svojo tiaro in se kot prostovoljka v mestni bolnišnici vključila v borbo proti virusu Corone.

Da življenje v resnici včasih piše pravljice, dokazuje nenavadna zgodba o princesi Sofiji, čisto običajni Švedinji, ki je bila prva plebejka vstopila v kraljevo družino. Tako kot iz pravljice tudi ta ljubezenska zgodba na začetku ne bi mogla biti idealna, predvsem zato, ker je imela Sofija precej burno preteklost, vključno s poziranjem v toplesu za naslovnico moške revije Slitz.

O tem, kaj vse je doživela in preživela je nova članica kraljeve družine molčala, dokler britanska vojvodinja Meghan Markle ni seznanila medijev in javnosti o nestrpnem vedenju kraljeve družine do nje. Navdihnjena z Meghanino izjavo se je Sofia odločila deliti svojo zgodbo, ker je pred letitudi sama doživela podoben scenarij.

Bila je udeleženka resničnostnega šova, nato pa se je švedski princ Carl Philip zaljubil vanjo, razmerje se je končalo s poroko in vstopom v kraljevo družino. Vse to je bilo dovolj za obsodbo javnosti, hude žalitve in nestrpno vedenje medijev do mlade Sofije Kristine Hellqvist. Danes je znana kot princesa Sofija in vojvodinja Värmlandska, mati dveh sinov, princa Aleksandra in Gabrijela, prav tako kraljeva dediča, in kot velika borka proti nasilju, znana pa tudi zaradi prostovoljstva v bolnišnici sredi najhujše pandemije  coronavirusa. Zdaj jo javnost ceni, spoštuje, vendar vselej ni šlo vse tako gladko.

Želja po denarju je bila močnejša od vsega
Sofija Kristina Hellqvist se je rodila 6. decembra 1984 kot srednja treh hčera. Njena mati Marie Britt Rotman je delala kot vodja marketinga, njen oče Erik Oscar Hellquist pa kot svetovalec. Do njeneg šestega leta je družina je živela v švedskem mestecu Täby, nato pa so se preselili v majhno mesto Älvdalen, kjer ljudje še vedno govorijo jezik starodavnih Vikingov. A to območje ji je privoščilo veselo otroštvo s peščico dejavnosti, predvsem smučanja.

Med študijem po programu Montessori se je Sofija začela zanimati za umetnost in se vpisala na glasbeni oddelek v Vansbro izobraževalnem centru. Zanimivo je, kako je to izkušnjo izkoristila leta pozneje, ko je napisala pesem za svojega moža, ki je bila prvič izvedena na njuni poroki.

A želja po denarju je bila močnejša, zato se je preselila v Stockholm, kjer je že med študijem začela nastopati kot manekenka. Pri 20 letih je posnela znamenito naslovnico za “Slitz”, ko je pozirala v toplesu s kačo okoli vratu, leta 2004 pa je bila razglašena za Miss Slitz. Da je bila kot manekenka precej uspešna, kaže tudi dejstvo, da je leta 2005 dobila ponudbo za sodelovanje v takrat priljubljenem resničnostnem šovu “Paradise Hotel”. Čeprav je prišla do finala, ni zmagala, po tem pa se je preselila v New York in se vpisala na študij računovodstva na newyorškem inštitutu za angleščino in poslovanje, stroške študija je krila z delom natakarice, pa tudi učiteljice joge. Skupaj s kolegico iz joga studia je ustvarila tudi posebna oblačila za vadbo, imenovana “kapljica preudarnosti”.

Po nekaj letih življenja v New Yorku se je vrnila na Švedsko in preko skupnih prijateljev spoznala princa Carla Filipa. Do srečanja je prišlo v neki restavraciji, kamor sta prišla vsak s svojo družbo. In kot v pravljici je preskočila iskra, rodila se je ljubezen na prvi pogled.

Mogoče vam bo všeč