Nekategorizirano

Sporočilo iz Lenarta: Ljubljana ni center sveta

Prav prisrčno je izzvenel predvolilni dogodek, ki ga je v Centru Slovenskih goric v Lenartu pripravil Franc Breznik, poslanec in kandidat SDS na državnozborskih volitvah 3. junija. Na prireditvi se sta se mu pridružili evropska poslanka Romana TOMC, strankarska kolegica v DZ Jelka Godec in pa operna pevla Alenka Gotar, ki 3. junijem kot poslanska kandidatka SDS z opernih desk stopa na politični parket. Prireditve so se udeležili tudi župani šestih slovenskogoriških občin, podjetniki, obrtniki, pa tudi občani. 

Uvod v prireditev je Franc Breznik namenil svoji življenski poti, povezanosti s Slovenskimi goricami, karieri in izkušnjah minulih mandatov v DZ.

Evropska poslanka Romana Tomc je zbranim postregla z utrinki iz obdobja,ko sta s Francem Breznikom sedela v poslanskih klopeh DZ. Pri tem je v šali dejala, da Franc Breznik rad govori, da po navadi givir začne pri Mariji Tereziji ali škofu Slomšku, nato pa pride s četrto industrijsko revolucijo, ki je Slovenija ne sme zamuditi. 

Tudi poslanska kolegica Jelka Godec, za katero je prvi mandat v DZ, je dejala, da se je Franc Breznik v razpravah na poslanski skupini SDS ali v poslanskih klopeh DZ vselej vračal v svoje domače okolje, h koreninam, iz katerih izhaja. »Izguba pošt, trgovin  in tudi gostiln, ukinjanje podružničnih šol v malih krajih, to je velik problem,” je dejala Godčeva. 

 

Po spominih o poznanstvu in prijateljecanju s Francem Breznikom je pobrskala tudi operna pevka Alenka Gotar, ki se bo 3. junija na listi SDS potegovala za zaupanje volivcev. 

Alenka Gotar in Franci Breznik sta skupaj zapela  skladbo Danila Kocijančiča Tina ne verjame.

V sklepnem razmišljanju je Franc Breznik povedal, da V času, odkar je poslanec, je bil najbolj vesel spodbud, ki jih je dobival od državljanov, ki so v njem prepoznali človeka, ki se resnično trudi za njih. Izpostavil je velik pomen čezmejnih projektov in dobrega sodelovanja s sosednjo Avstrijo. In seveda poudaril nujnost, da Slovenija čim prej stopi na pot 4. industrijske revolucije.

Mogoče vam bo všeč