Nekategorizirano

Šmarje pri Jelšah: Neuradno krepko čez 50 okuženih oziroma pozitivnih na virus Covid 19

Stanje na Šmarskem je zaskrbljujoče. Uradno sicer NIJZ ne posreduje podatkov ker pač tako narekuje zakonska regulativa, pa kljub temu, po besedah Matije Čakša, ljudje med sabo komunicirajo in je skoraj gotovo, da od 130 testiranih jih   je pozitivnih na coronavirus že čez 50 oseb.  Aktivran je štab Civilne zaščite, ki naprej poziva k zaprtju lokalov, gostinskih obratov, vsaj za štirnajst dni,  da se potem lahko ugotovi učinkovitost tega koraka, ukrepa ter na podlagi tega tudi uveljavljati in izvajati nove bolj učinkovite ali iste z še večjim uspehom.

Župan med  je drugim pozval  k strpnosti in kulturi izražanja na družbenih omrežjih: “Nihče se ni okužil zanalašč. Nihče tega virusa po občini ne širi zanalašč. Zavedajte se, da virusa v našo občino ni prinesla samo ena oseba, saj obolevajo različne skupine ljudi iz različnih povezav, zato lahko z gotovostjo trdimo, da to ni prišlo samo od ene osebe. Zato vse pozivam k strpnosti, kulturi in upoštevanju vseh navodil Nacionalnega inštituta za zdravje.” 

Stigmatizacija  ni način pomoči, zato se treba tega izogibati. Naj ne bo to lov na čarovnice, iskanje kdo je obolel , kdo je kriv, ampak predvsem nujno sodelovanje in izvajanje navodil kot so že podana. Ne nujnih  opravil preložiti za čas potem, stike zreducirajte na minimum.

Ostanite doma, ostanite zdravi!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč