Nekategorizirano

Koronavirus: V Italiji stroga karantena

V Italiji so v 24 urah zabeležili 250 novih smrtnih žrtev, kar predstavlja največji dnevni porast od izbruha koronavirusa. Italijanski zunanji minister Luigi di Maio se je medtem zahvalil Kitajski, saj je Italiji poslala pomoč in strokovnjake za boj proti novemu koronavirusu.

250 novih smrtnih žrtev, novih 2166 primerov okužbe. To so zgolj današnje številke smrtonosnega izbruha koronavirusa v Italiji, kjer se je skupno število smrtnih žrtev danes tako povzpelo že na 1266, obolelih je 17.660 ljudi.

Na intenzivni negi v bolnišnicah je 1328 bolnikov. Doslej je ozdravelo 1439 ljudi, je najnovejše podatke predstavil vodja italijanske civiline zaščite Angelo Borrelli.

Najhuje je v deželi Lombardija, kjer je umrlo 890 ljudi. V Emiliji – Romanji je covid-19 terjal 201 življenj, 42 v Benečiji (Veneto) in 10 v Furlaniji – Julijski krajini.

Kot poročajo tuji mediji so v Italiji  zaradi epidemije sprejeli drastične ukrepe. Ta teden so uvedli strogo karanteno za celo državo, ki je od četrtka še strožja, saj so zaprti tudi bari, lokali in večina trgovin. Državljani imajo še vedno dostop do lekarn, pošt in trgovin z življenjskimi potrebščinami. Ukrep bo veljal do najmanj 25. marca in ga bodo lahko ob nadaljnjem širjenju novega koronavirusa še podaljšali.

Dva avtobusa Ukrajincev obstana na nikogaršnji zemlji med Italijo in Slovenijo

Ob poostrenem nadzoru meje z Italijo, katerega izvajajo naši obmejni organi sta pri Fernetičih ostala ujeta dva ukrajinsko-romunska avtobusa s 95 potniki iz različnih vzhodnoevropskih držav. Večinoma gre za moške, ki so delali v Italiji, in si želijo domov. Predstavniki civilne zaščite za Notranjsko so sporočili, da sta med potniki, ki si želijo domov, tudi dva otroka, stara pet in šest let. Po poročanju TV Slovenija so med potniki sicer večinoma odrasli moški, ki so delali v Italiji in se želijo vrniti domov.

Potniki na avtobusu naj bi v petkovih jutranjih urah prestopili državno mejo z Italijo, vendar jih zato, ker so bili v tranzitu, niso spustili v Slovenijo. Napotili so jih, naj se vrnejo v Italijo, vendar jih tudi tja na italijanski nadzorni točki niso več spustili. Tako so obstali med obema državama. Na koncu se je našla rešitev in sta avtobusa v konvoju prečkala Madžarsko.

Mogoče vam bo všeč