Nekategorizirano

SLS z zvenečimi imeni na volitve

Marjan Podobnik napoveduje novo politično zavezništvo Povežimo Slovenijo, s katerim napoveduje, da se bo Slovenska ljudska stranka v sodelovanju z več drugimi skupinami vrnila v Slovenski Državni zbor.

Zaenkrat ankete kakšne vrnitve SLS-a v Državni zbor sicer ne kažejo, a ne koncu so prava anketa vseeno volitve. Podobnik, ki je SLS vodil že med leti 1992 in 2000, je ob ponovnem prevzemu stranke po porazu leta 2018 za vodilo svojega dela napovedal predvsem povezovanje. Skupaj z Novo ljudsko stranko Franca Kanglerja so nastopili že na evropskih volitvah leta 2019 in na skupni listi z SDS v Evropo poslali svojega poslanca Franca Bogoviča. Piše Domovina.je

Zdaj je koalicija še bistveno širša. Poleg Kanglerjeve NLS so za sodelovanje že dogovorjeni z Zelenimi Andreja Čuša ter več samostojnimi županskimi listami, društvom Slovenski TIGR ter več obrtniškimi in podjetniškimi zbornicami itd. V kontaktu so tudi z Dobro Državo Bojana Dobovška, s katerimi še nimajo konkretnega dogovora, odprti pa so tudi za druge, kot so Gospodarsko aktivna stranka Alojza Kovšce, Stranka modernega centra in celo Aleksandra Pivec, če bo uspešno pojasnila očitke, ki letijo nanjo. Do pobude za povezovalno listo sta se že pozitivno opredelila dr. Ernest Petrič in Andrej Šter, vodja konzularnega sektorja ministrstva za zunanje zadeve.

 

Mogoče vam bo všeč