Nekategorizirano

SLS prek vodstva in svojih članov pomaga in podpira ukrepe za blažitev posledic pandemije koronavirus

V Slovenski ljudski stranki se v okviru možnosti na različne načine na državni in lokalni ravni vključujejo v podporo projektom za zajezitev pandemije COVID-19 in za blažitev njenih posledic. Na pomoč se nanje obračajo  tudi nekateri člani, simpatizerji in tudi drugi s svojimi prošnjami in različnimi predlogi za delovanje v teh razmerah. 

Zaradi omejenih možnosti so se v SLS odločili, da bo za pomoč najbolj potrebnim namenijo sredstva, rezervirana za organizacijo vsakoletne najbolj množične prireditve,  Tabora SLS 2020.

S tem denarjem so v preteklih tednih organizirali izdelavo ter kupili nekatera zaščitna sredstva, posebno razkužila, ki so jih, nekaj pa jih še bodo dostavili nekaj 100 posameznikom v glavnem iz kroga najbolj ranljivih, ki so zanje zaprosili in štirim domovom za starejše oziroma njihovim enotam.

Na javni poziv Zavoda RS za transfuzijsko medicino krvodajalcem, ker občutno primanjkuje krvi, še posebno krvne skupine 0, so pozvali članstvo SLS k darovanju krvi.

Zaradi pomanjkanja ustreznih prostorov za izvajanje karantene zaradi pandemije so člane in simpatizerje, ki bi imeli in bi lahko oddali ustrezne prostore pozvali, naj se odzovejo. Trenutno je že na razpolago prvi tak objekt s 25 posteljami, o čemer so obveščena tudi pristojna ministrstva.

Kmetje s kobariškega, tolminskega in bovškega, ki so zaradi zapore meje z Italijo ostali brez kupcev za okoli 700 jagenjčkov Bovške ovce, so se na centralo SLS  obrnili s prošnjo za pomoč. Po pozivu našim članom in simpatizerjem in pogovoru z nekaterimi podjetji so uspeli dogovoriti odkup v Sloveniji, ki se izvaja v tem in naslednjih tednih.

Številne aktivnosti pa ob visoki samoiniciativnosti izvajajo tudi člani Kluba županov SLS in drugi nosilci odgovornih funkcij.

V SLS podpirajo aktivno in uspešno delovanje Vlade RS pri spopadu s pandemijo, veseli so tudi v pomembnem delu konstruktivnega pristopa opozicije. V SLS verjamejo, da iz te preizkušnje Slovenija, Slovenci in celotna družba lahko izidemo bolj povezani, bolj solidarni in zato tudi močnejši, čeprav se zavedajo, da je najtežje, vključno s hudo gospodarsko recesijo, še pred nami.

Mogoče vam bo všeč