Nekategorizirano

Dan 41:#Covid-19! Ponovil se je vnos virusa v belo območje UKC Maribor, v DSO Ljutomer 22 okuženih

Stanje koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) po zadnjih uradnih podatkih v Sloveniji: 23.762 testiranj, 841 potrjenih primerov, 39 novih primerov danes, 17 smrtnih primerov. 

V marborskem UKC se je ponovil “vdor” okuženega bolnika v belo območje. Okuženi je bil bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša. Prvo testiranje je pokazalo, da je pacient negativen, drugi test pa je nato pokazal, da je pozitiven. Sprejeti so bili vsi ustrezni ukrepi, sporočajo iz UKC Maribor.

							 

“Bolnik je bil intubiran in je moral iti na respirator, tako da se je samo pojavila izbira, ali gre pri nas v t. i. rdečo cono ali v belo. Če bi ga dali brez vsega v rdečo cono, bi ga dodatno ogrožali, saj nismo vedeli, ali je okužen ali ne. Kar pomeni, da bo mu vzeli več brisov, na tak način, da smo končno dobili bris brez bolnikove krvi in je potem pokazal, da je okužen. Premestili smo ga v rdeče območje, ves čas smo ravnali, kot da bi bil kužen,” je povedal direktor.

Skupno število hospitaliziranih pacientov v UKC Maribor je 31, od tega je 11 pacientov v intenzivni enoti – od teh 11 pacientov je 10 intubiranih (ventilator).

Trenutno je 77 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.

V DSO Ljutomer okuženih že 20 stanovalcev in dve zaposleni

Dom starejših občanov Ljutomer očitno postaja novo žarišče koronavirusa v Sloveniji, število okuženih še naprej narašča. Izmed 30 testiranih stanovalcev, v torek bilo pozitivnih šest testov, tako da je sedaj skupaj okuženih že 20 stanovalcev in dve zaposleni.

O tem več v video posnetku direktor DSO Ljutomer Tomislav Nemec:

 

Mogoče vam bo všeč